PSD Suceava vede solutia doar in alegerile anticipate si in masuri de stanga


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că politica neo-liberală est-europeană s-a dovedit a fi una falimentară, fapt confirmat şi de decizia FMI şi CE de a suspenda discuţiile cu Ungaria în cadrul acordului de împrumut.

Parlamentarul social-democrat sucevean, care este membru al Comisiei de buget finanţe a Camerei Deputaţilor, a declarat că decizia FMI şi CE de a suspenda acordul cu Ungaria, dovedeşte că măsurile de dreapta impuse în estul Europei nu au sustenabilitate economică.

El a mai arătat că sistemul de piaţă bazat pe implicarea minimală a statului în economie nu reprezintă o soluţie la provocările actualei crize financiare la adresa economiilor est-europene. „Politica neo-liberală est-europeană e falimentară”, a conchis parlamentarul PSD.

Din punctul său de vedere, statul nu mai poate fi doar un jucător care să regleze taxele şi impozitele şi crede că statul trebuie să redevină social şi să investească atât în infrastructură, sănătate sau educaţie, dar şi în crearea de noi locuri de muncă. „După şase ani de guvernare de dreapta, în România situaţia e mult mai gravă decât cea lăsată de guvernarea CDR în anul 2000”, a ţinut să remarce Cătălin Nechifor.

Liderul PSD Suceava consideră că singura soluţie viabilă este o guvernare monocoloră social-democrată, în urma unor alegeri anticipate care să fie organizate în cel mai scurt timp.

Reamintim că Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunea Europeană (UE) au suspendat discuţiile de evaluare cu Ungaria în cadrul acordului de împrumut încheiat la sfârşitul lui 2008, avertizând că guvernul de la Budapesta trebuie să adopte măsuri dure pentru reducerea deficitului bugetar. Suspendarea discuţiilor înseamnă că Ungaria nu va avea acces la fondurile rămase din pachetul de finanţare în valoare de 20 de miliarde de euro primit de la FMI şi UE.


Intră acum și în grupul de