Scandal in Punctul de Trecere a Frontierei Siret, inainte de ivirea zorilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Poliţie Suceava cercetează activităţile infracţionale a cinci indivizi ce au provocat un scandal în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, ameninţând cu moartea, înjurând şi încercând să spargă cu o maşină barajul poliţiştilor, aceştia din urmă fiind nevoiţi să facă uz de armele din dotare.

Potrivit IPJ Suceava, în dimineaţa zilei de 06.07.2010, în jurul orei 04.00, în timp ce se aflau în incinta Punctului de Trecere a Frontierei Siret, B. Ciprian, de 25 ani, H. Dumitru, de 21 ani, Ş. Vasilică, de 24 ani, S. Florin, de 20 ani şi L. Romeo, de 27 ani, toţi din oraşul Siret, „au proferat injurii şi ameninţări la adresa a 6 lucrători ai poliţiei de frontieră şi a unui agent din cadrul Poliţiei oraşului Siret, în momentul intervenţiei pentru aplanarea unui conflict avut cu C. Aurel, de 29 ani din comuna Tulnici, judeţul Vrancea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice în punct”.

Aceştia mai sunt acuzaţi că, prin manipularea violentă a unui autoturism în încercarea de a forţa blocajul creat de autospecialele organelor de poliţie, s-a pus în pericol viaţa şi integritatea corporală a poliţiştilor, ceea ce a determinat folosirea de către aceştia a pistoalelor din dotare, respectiv scoaterea din tocuri şi somarea agresorilor.

„Faţă de cele cinci persoane, avându-se în vedere gravitatea faptelor comise, s-a început urmărirea penală, s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introduşi în arestul inspectoratului”, a precizat subcomisarul Alin Botezatu, din cadrul IPJ Suceava, cu menţiunea că aceştia au fost prezentaţi la data de 20.07.2010 Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 zile.


Intră acum și în grupul de