PDL Suceava are incredere in masurile Guvernului BOC si spera sa creasca din nou in sondajele de opinie


Intră acum și în grupul de

Democrat-liberalii suceveni sunt convinşi că măsurile de austeritate adoptate de Guvernul Boc IV vor fi de natură a reface imaginea şifonată a partidului după ce acestea îşi vor fi atins scopul, PDL aşteptându-se ca efectele să fie vizibile în scurt timp. Secretarul general al organizaţiei judeţene Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, a declarat că „bucuria” pe care o arată în momentele de faţă liderii opoziţiei este total nepotrivită în condiţiile în care este criză mondială iar măsurile adoptate de guvern se impuneau.

„Văd că cei din opoziţie sunt mult mai interesaţi de punctajul pe care îl avem noi în unele sondaje de opinie, şi cred că până la urmă e firesc să fie aşa, dar dacă observaţi acum trăim momentele cele mai complicate din punctul de vedere al guvernării. Însă să nu se creadă că noi cei din PD-L, partid care susţine acest Guvern, nu ne-am făcut calcule atunci când am hotărât că trebuie să luăm aceste măsuri care sunt greu de acceptat de către populaţie, dar care sunt absolut necesare pentru însănătoşirea administrativă şi economică a României”, a explicat deputatul Ioan Bălan.

Secretarul general al PDL Suceava susţine că atât PDL a dat dovadă de „bun simţ şi maturitate politică” atunci când au lăsat la o parte interesul politic şi au luat măsurile ce se impun pentru redresarea economică a României.

„Văd că unii colegi din opoziţie sunt foarte panicaţi şi transmit mesaje populaţiei cum că într-o lună sau două nu se vor mai plăti salariile, sau vor fi plătite într-un sistem raţionalizat. Tocmai lucrul acesta am vrut să-l evităm. România putea să ajungă în incapacitatea de a plăti salariile bugetarilor şi pensiile. Şi din acest motiv au fost necesare aceste măsuri care pe de o parte presupun reduceri salariale şi reduceri de personal bugetar”, a mai explicat sucevean.

El este convins că prin luarea măsurilor de redresare a economiei, care presupun reduceri masive de personal bugetar dar şi diminuări ale salariilor, PDL se aştepta să scadă în sondaje, însă acest lucru nu ar trebui să însemne declanşarea unei „fiesta politică” pentru politicienii din opoziţie.

„Le-aş da un sfat colegilor din opoziţie şi le-aş spune să nu se bucure foarte tare pentru că noi am prevăzut această scădere în sondaje pe seama măsurilor nepopulare. Am prevăzut şi partea bună a lucrurilor care se va vedea atunci când măsurile acestea îşi vor face efectul. Şi într-o perioadă, sperăm scurtă, se va vedea o revenire măcar la ceea ce a fost înainte, şi mă refer la cuantumul salariilor şi pensiilor. Şi lucrul acesta s-ar putea vedea nu atât din economia făcută din reducerea pe câteva luni a salariilor, ci pe reducerea de personal bugetar”, a conchis secretarul general al PDL Suceava.


Intră acum și în grupul de