CSM Bucovina Suceava, la prima victorie a sezonului 2010


Intră acum și în grupul de

CSM Bucovina Suceava – Ştiinţa Petroşani 22-18 (12-15)

În etapa a XII-a, a doua a turneului play-out, CSM Bucovina Suceava a primit pe terenul „Unirea” vizita echipei Ştiinţa Petroşani. Meciul a avut o încărcătură emoţională deosebită, gazdele prezentându-se la această dispută după a seriei de 11 înfrângeri consecutive şi după ce au făcut o pregătire modestă din cauza dificultăţilor financiare.

Informându-se din timp despre adversar, aşa cum este şi normal înaintea unui meci de prim eşalon valoric în orice sport, petroşănenii au mizat pe moral scăzut al sucevenilor şi au atacat chiar din prima secundă. Beneficiind de un lot mult mai competitiv decât în urmă cu câţiva ani, oaspeţii au deschis scorul la o mare greşeală a apărării sucevene şi au preluat conducerea pe tabela de marcaj cu 7-0, eseul marcat fiind transformat.

Aşa cum era de aşteptat, elevii antrenorului Constantin Vlad au revenit în joc şi au egalat prin încercarea reuşită de Tiberiu Conache şi transformată tot de el. Elanul sucevenilor nu a putut fi oprit şi Opariuc, unul dintre cei mai buni jucători ai gazdelor reuşeşte un al doilea eseu, din păcate netransformat. La 12-7 în favoarea lor, sucevenii au crezut că lucrurile vor merge de la sine în continuare, însă s-au înşelat. Ştiinţa Petroşani revine în meci şi egalează la 12, pentru ca la pauză să conducă cu 15-12 după transformarea unei lovituri de pedeapsă.

Mai mult chiar, imediat după reluare cei care punctează sunt tot oaspeţii care au mai transformat o lovitură de pedeapsă. Deşi au forţat cât au putut, rugbiştii de la CSM Bucovina Suceava s-au văzut conduţi cu 15 minute înainte de final cu 18-12.
Din acest moment însă, jucătorii cu experienţă ai grupării sucevene şi-au făcut simţită prezenţa şi şi-au adus aminte de „hora bucovineană”, elementul tehnic numit mol rulant şi au reuşit să marcheze în urma unei astfel de execuţii prin Zup.

Tiberiu Conache a transformat şi scorul a devenit 19-18 în favoarea gazdelor. Până la final acelaşi Tiberiu Conache a mai reuşit şi un dropgol şi CSM Bucovina Suceava a învins Ştiinţa Petroşani cu 22-18 reuşind astfel prima victorie a sezonului competiţional 2010.

„Am avut în această rundă un meci extrem de important pentru noi şi mă bucur că l-am câştigat. Băieţii s-au mobilizat exemplar pe final şi au reuşit să întoarcă rezultatul. La un moment dat nu mai credeam în victorie, dar experienţa unora din sportivii noştri şi-a spus cuvântul. Trebuie de menţionat faptul că am avut în teren la un moment dat şi trei juniori, Constantineanu, Pentiuc şi Nastiuc şi încă doi pe banca de rezerve.

Le mulţumesc tuturor jucătorilor pentru efortul făcut şi tuturor spectatorilor care au fost prezenţi în tribune şi ne-au încurajat”, a declarat antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, Constantin Vlad.

Pentru formaţia suceveană în partida cu Ştiinţa Petroşani au jucat: Palamariu, Zup, Rusu, Ţurcanu, Onofrei, Preutescu, Constantineanu, Nichiforiuc, Creţuleac, Oprea, Bursuc, Opariuc, Brăteanu, Flutur. Au mai evoluat: Nastiuc, Pentiuc, Coca, Buzatu, Codreanu, Albu, Popescu.

Etapa viitoare CSM Bucovina Suceava va juca pe terenul celor de la Rulmentul Bârlad.


Intră acum și în grupul de