Maternitate de gradul III la Spitalul Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Înfiinţarea maternităţii de gradul III la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, despre care se vorbeşte de ani de zile, şi care înseamnă investiţii în infrastructură de ordinul sutelor de mii de euro, precum şi dotare cu echipamente de cea mai mare calitate pentru secţiile de obstetrică şi de neonatologie, va demara în acest an.

„Lucrările pentru înfiinţarea maternităţii de gradul III vor începe în acest an, iar investiţiile vor fi suportate de Banca Mondială, prin Ministerul Sănătăţii”, dă asigurări Vasile Rîmbu, directorul unităţii spitaliceşti judeţene.

Managerul Spitalului vorbieşte şi de alte proiecte de anvergură, cum ar fi posibilitatea practicării la Suceava a intervenţiilor de chirurgie vasculară. „Când cineva va cupla la ideea unui parteneriat public privat vom aduce un angiograf. Nouă aparatul ne lipseşte, dar putem asigura logistica, spaţiile necesare şi specialiştii”, a precizat directorul Rîmbu.

Acesta a adus în discuţie şi problema parcului din curtea unităţii, care va fi transformat curând într-o oază de verdeaţă, după un proiect în valoare de două milioane de lei.

Anul trecut, cu ajutorul autorităţilor locale, Spitalul Judeţean Suceava a reuşit să reabiliteze toate clădirile în care funcţionează secţia exterioară de Psihiatrie, de la Burdujeni, dar şi cele patru pavilioane de la Spitalul Vechi, respectiv Pneumoftiziologie, Oncologie, Boli Infecţioase şi Dermato-Venerologie. Acestor investiţii costisitoare li se adaugă altele, respectiv modernizarea secţiilor de Cardiologie, Oftalmologie, Balneofizioterapie, Pediatrie, Chirurgie Infantilă, Neurologie, a Unităţii de Primire a Urgenţelor şi a staţiei de dializă.

Lucrările de reabilitare vor continua în 2010, cu renovarea secţiei de Ortopedie şi Traumatologie, precum şi reorganizarea secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă într-un circuit modern, care va asigura o comunicare directă cu blocul operator. Printre proiectele imediate se numără şi înlocuirea celor opt lifturi din incintă, unul dintre ele vechi din 1994, iar celelalte şapte tocmai din 1966, anul dării în folosinţă a spitalului. Schimbarea lifturilor se va realiza până la finele anului şi va costa 1,19 milioane de lei, bani suportaţi de către Ministerul Sănătăţii.


Intră acum și în grupul de