Onofrei: „Atunci cand presedintele Basescu exprima pareri despre oameni din partid o face in cunostinta de cauza”


Intră acum și în grupul de

„Reacţia preşedintelui este diferită faţă de persoane ce au atitudini critice faţă de acţiuni ale Guvernului sau ale partidului”, a declarat vineri prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, care susţine că şeful statului cunoaşte foarte bine PDL şi atunci când exprimă păreri despre oameni din partid o face în cunoştinţă de cauză. „Reacţia este diferită faţă de persoane care spun aceleaşi lucruri. Diferenţa vine din faptul că unele persoane reprezintă ceva în partid, altele nu”, a spus senatorul PDL.

Potrivit lui Onofrei, preşedintele Traian Băsescu a reacţionat la criticile, poate justificate, ale unor membri ai PDL, din cauză că respectivele persoane nu aveau autoritatea să vorbească, neavând contribuţii importante în partid care să le confere măcar autoritatea morală să vorbească şi să se constituie într-o alternativă. „Nu e suficient să ai dreptate pentru a reprezenta ceva în partid, ci trebuie să fi făcut ceva pentru acel partid. Aici se face diferenţa între oportunism şi valoare”, a explicat senatorul PDL.

El a adăugat că aceasta a fost întărită de faptul că preşedintele nu a simţit nevoia să reacţioneze atunci când oameni cu greutate şi valoare în partid au avut atitudini similare. „De fapt, preşedintele a vrut să spună că valoarea constă în a găsi soluţii când e greu şi nu a găsi scuze. La greu, solidaritatea este cea care face diferenţa”, a mai spus Orest Onofrei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, dacă ar fi condus PDL, nu ar fi rămas în partid niciun politician care nu respectă “regula de aur” a democraţiei interne, respectiv deciziile luate de majoritate, “indiferent că s-ar fi numit Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru”. “Confruntarea de idei în partide, mai ales când sunt la guvernare, trebuie făcută în interiorul partidelor. Nu-ţi poţi permite luxul să încerci să-ţi creezi notorietate atacând partidul. Asta reflectă laşitatea acestor oameni. Ei nu au forţă să se ducă în interiorul partidului să spună: asta nu e în regulă. Este uşor să faci o declaraţie la televizor să devii important. Nu aşa funcţionează partidele serioase, mai ales în momente de criză. Cred că au destule de observat la partidele de opoziţie. Spre exemplu, eu, dacă aş fi fost parlamentar, pe declaraţia făcută de marele om de stat care are prezenţă de 1% în Parlament şi e supărat că s-a tăiat 25% din salariu, l-aş fi făcut pulbere”, a mai declarat şeful statului. El a menţionat de asemenea lipsa de reacţie a acestor politicieni faţă de “lipsa de soluţie a partidelor de opoziţie”.


Intră acum și în grupul de