Zeci de reclamatii ciudate la Protectia Consumatorului Suceava


Intră acum și în grupul de

Comisarii din cadrul CJPC Suceava sunt nevoiţi să se confrunte aproape în permanenţă, pe lângă plângerile justificate, cu zeci de reclamaţii care de care mai ciudate.

“Pe lângă reclamaţiile justificate şi cercetabile pe adresa instituţiei noastre sosesc şi reclamaţii dintre care unele sunt pur si simplu caudate, altele chiar hazlii iar unele dintre acestea sunt doar inedite dar pe care trebuie să le cercetăm şi soluţionăm”, ne-a declarat şeful CJPC Suceava, Elena Oanea.

Printre cele inedite se numără plângerea unui cetăţean care a cumpărat de la un Pet Shop un căţel care nu avea vaccinurile făcute la timp reclamaţia dovedindu-se întemeiată, iar magazinul trebuind să achite contravaloarea injecţiilor pe care proaspătul stăpân le-a făcut puiului de animal.

O altă solicitare pentru intervenţia comisarilor din cadrul Protecţiei Consumatorului a venit de la o persoană care a comandat unei societăţi de construcţii, pe bază de contract, realizarea unui loc de veci cu două locuri. Meseriaşii au vrut însă să fie mai darnici şi i-au realizat solicitantului o groapă cu trei locuri, să fie să nu care cumva să trebuiască.

La capitolul reclamaţiilor inedite ajunse pe adresa CJPC plângerile depăşesc orice imaginaţie : ba că într-un apartament vecin locuiesc satanişti sau îşi derulează activitatea un bordel pe care l-ar frecventa şi soţul reclamantei. O altă reclamaţie acuză o femeie că îmbată soţul reclamantei după care acesta întors acasă o bate sau că unei femei i se fură ouăle din cuibar şi mai apoi găseşte pe aragaz mâncare gătită deşi ea locuieşte singură şi nu găteşte, iar lista continuă.

“Sigur, acestea sunt reclamaţii mai rare. Doar pe parcursul acestui an pe adresa CJPC Suceava au fost înregistrate peste 600 de plângeri şi sesizări care abordează probleme serioase unele chiar foarte complexe înregistrând şi o situaţie în care unui singur consummator i-au fost returnate sume mari de bani de ordinul zecilor de mii de lei noi”, a conchis Elena Oanea.


Intră acum și în grupul de