Deputatul Vlad Popescu Piedone: Prin aderarea României la UE, economia țării aproape s-a dublat în ultimii 15 ani. Trebuie să implementăm măsuri care să îi facă pe români să se întoarcă acasă și, mai ales, să îi facem pe cei care au rămas să nu plece


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean PPU-SL Vlad Popescu Piedone a transmis printr-un comunicat de presă că se împlinesc 15 ani de când România a aderat la Uniunea Europeană și că sunt 15 ani de când românii au beneficiat de avantaje pe care nu le-am fi avut dacă nu eram cetățeni ai U.E .

El a apreciat că fără doar și poate, unul dintre cele mai mari avantaje este că am putut călători în statele membre doar cu buletinul. Ne-a fost ușor să ne facem bagajele și să ne relaxăm în locuri pe care nu credeam că le vom putea vizita așa ușor.

 Potrivit parlamentarului, Uniunea Europeană a însemnat și o mai mare transparență în ceea ce privește cheltuirea banului public, lucru de care România avea mare nevoie și, totodată, prin aderare economia tării aproape că s-a dublat.

„Sigur, această libertate pe care au avut-o cetățenii români, de a călători mult mai ușor, i-a făcut pe mulți să migreze și să nu mai revină acasă. Acest minus trebuie să-l transformăm într-o nouă abordare în ceea ce privește nivelul de trai din România. Să ne inspirăm de la celelalte state membre, mai dezvoltate decât noi, să implementăm măsuri care să îi facă pe români să se întoarcă și, mai ales, să îi facem pe cei care au rămas să nu plece!”, a transmis Popescu Piedone.

El a anunțat că își propune ca pentru cei care i-au acordat încredere și l-au trimis în Parlamentul României, sucevenii, să implementeze măsuri ca cei plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă, iar cei de acasă să nu plece în străinătate.

„Desigur, măsurile viitoare trebuie să fie pentru toți românii. Să le oferim un trai mai bun, siguranță, educație de calitate, servicii medicale la cele mai înalte nivele. Îmi propun să muncesc și să fac tot ce pot pentru ca medicii, profesorii, IT-stii, tinerii să nu mai plece. Să le fie bine aici, acasă! Să respectăm și noi valorile fundamentale care stau la baza Uniunii Europene: respect pentru demnitatea umană, libertate, democrație, egalitate, stat de drept, respectarea drepturilor omului, inclusiv cele ale minorităților”, a menționat deputatul.


Intră acum și în grupul de