PSD Suceava a decis sa recurga la masuri dure pentru a primi bani de la Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Organizaţia judeţeană Suceava a PSD este decisă să recurgă la acţiuni de opoziţie considerate a fi dure, inclusiv la o grevă a primarilor PSD, în condiţiile în care localităţile cu primari social-democraţi din judeţ sunt defavorizate de conducerea Consiliului Judeţean Suceava. la distribuirea fondurilor.

Liderul judeţean al social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, arată într-un comunicat de presă că repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul bugetelor locale şi din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale s-a făcut pe criterii politice de Consiliul Judeţean Suceava.

El menţionează că, de asemenea, repartizarea sumelor din Fondul European de Solidaritate pentru acoperirea pagubelor produse de inundaţii în anul 2008, dar şi alocarea de fonduri guvernamentale pentru inundaţiile din vara acestui, an au fost făcute „pe baza interesului politic al PDL”, iar mai mult, bugetele localităţilor au suferit diminuări de sume în ultima perioadă ca urmare a politicii de restrângere a cheltuielilor statului la nivel central şi local.

„Am încercat, inclusiv prin contencios administrativ, să adoptăm o poziţie publică prin care să sancţionăm modul discreţionar prin care conducerea portocalie a judeţului îşi permite să trateze bugetele localităţilor, implicit viaţa locuitorilor. Se pare că nu a fost suficient acest lucru”, susţine deputatul Cătălin Nechifor.

El a ţinut să adăuge că în acest moment social-democraţii suceveni încearcă să găsească alte modalităţi prin care să poată face auzite necazurile cetăţenilor care locuiesc în comunele şi oraşele conduse de primari PSD. „Cred că a sosit vremea ca poziţia noastră, ca partid de opoziţie, să devină mai dură. Am ajuns în situaţia în care nu mai avem ce să pierdem, ori ieşim la luptă, în sens democratic, ori acceptăm situaţia şi asta va însemna în multe cazuri, închiderea activităţii la unele primării din judeţ”, a mai declarat Cătălin Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a arătat că decizia finală referitoare la modul în care organizaţia va acţiona va fi adoptată în cadrul Ligii Aleşilor Locali din judeţul Suceava, care va fi întrunită în cel mai scurt timp posibil. „Situaţia actuală este fără precedent şi tocmai de aceea consider că trebuie adoptată o poziţie de forţă în cadrul Ligii Aleşilor Locali, care poate merge până la declanşarea unei greve a primarilor”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de