Mirza: „Guvernul Boc nu a venit cu alte masuri decat de diminuare de venituri” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Modul în care preşedintele Traian Băsescu a atacat PSD prin declaraţiile făcute dovedeşte disperarea acestuia, mai ales când PSD are sprijin popular pentru moţiunea de cenzură, a declarat joi senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza. Potrivit acestuia, şeful statului vine în faţa ţării cu lucruri „subţiri şi răsuflate”, iar nivelul discursului a ajuns cu mult sub nivelul demnităţii pe care o ocupă.

Parlamentarul social-democrat este sigur că moţiune de cenzură care va fi depusă de PSD va fi votată de majoritatea parlamentarilor şi că sunt în judeţele din Moldova 10-12 parlamentari PDL „cu conştiinţă şi cu suflet”. „Trebuie să scoatem România din ruşinea, din starea de umilinţă în care a fost adusă de actuala guvernare. Românii sunt umiliţi de sărăcie, sunt umiliţi în Europa, sunt umiliţi de guvernanţi”, a subliniat Mîrza.

El consideră că Traian Băsescu nu a fost în stare să ofere sprijin candidatului PDL, Vasile Blaga, un apropiat al său, pentru a câştiga funcţia de primar al Bucureştiului şi nu avea cum să acorde un eventual sprijin lui Victor Ponta. Senatorul PSD a arătat că preşedintele Traian Băsescu condamnă înţelegeri între liderii de grup pentru ca şi localităţile cu primari PSD să beneficieze de finanţare din partea Guvernului. „Se vrea ca doar ca sprijinul financiar să fie doar pentru localităţile cu primari portocalii”, a spus Mîrza.

Totodată, senatorul PSD a subliniat că Traian Băsescu, în loc să fie un factor de echilibru în stat, ia apărarea celor care au fraudat votul la legea pensiilor. „Preşedintele României susţine această fraudă, această crimă, acţiunile acestui guvern ce produce crime în sănătate, în învăţământ, în servicii publice şi la nivelul economiei naţionale”, a spus Mîrza.

Senatorul PSD a mai spus că prima responsabilitate a unui Guvern este o bună guvernare şi nu sărăcirea populaţiei. „Din minciună şi necinste nu se poate trăi şi nu se poate trăi bine, aşa cum clama cândva Traian Băsescu”, a spus Mîrza.

El a mai declarat că Traian Băsescu susţine un guvern incapabil, care ştie doar să taie iarbă, lemne, pensii sau salarii, sporuri şi indemnizaţiile mamelor. „Acest guvern nu a venit cu alte măsuri decât de diminuare de venituri”, a declarat senatorul PSD care a arătat că actuala guvernare este ca o roabă fără roată şi cu mânerele strâmbe care se mişcă haotic.


Intră acum și în grupul de