Traficul de tigari, disputat la rang de senatori de Suceava


Intră acum și în grupul de

Senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei, i-a solicitiat senatorului PSD Gavril Mîrza, să facă publice datele pe care le deţine despre traficul cu ţigări la graniţa cu Ucraina pentru că in altfel de condiţii acestea ar putea afecta procesul de aderare la Spaţiul Schengen a ţării noastre.

Orest Onofrei a spus că în ultimii doi ani, senatorul Gavril Mîrza a afirmat de mai multe ori că ştie că traficul cu ţigări de la frontiera cu Ucraina este patronat de persoane din PDL, atât din judeţul Suceava cât şi de la centru.

Senatorul PDL a arătat că aceste declaraţii sunt făcute în contextul în care România se pregăteşte să adere la Spaţiul Schengen, iar securizarea frontierei de Est este o condiţie obligatorie. „Gavril Mîrza ar trebui să facă publice numele persoanelor respective care să fie apoi verificate. În caz contrar, el riscă să fie anchetat ori pentru tăinuire ori pentru denunţ calomnios”, a mai spus Orest Onofrei.

Senatorul PDL a subliniat că în acest caz nu este vorba de o problemă politică locală ci e o problemă de interes naţional major.

„Asemenea declaraţii sunt iresponsabile şi pun în pericol procesul de aderare la Spaţiul Schengen. Nu poţi să formulezi acuzaţii grave cu implicaţii grave doar de dragul unui capital politic ieftin”, a mai spus Orest Onofrei. Senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat, vineri, în cadrul Ligii aleşilor locali din PSD Suceava, că “PDL fură, fură şi iar fură” şi s-a întrebat cum poate să fie bine în ţară când “tata mare al contrabandei cu ţigări” e din PDL.

“Tata mare al contrabandei cu ţigări este printre cei de la PDL. Şi la nivel judeţean, aici la Suceava, şi la nivel naţional. Cum vreţi să fie bine?”, a spus senatorul PSD, fără a preciza la cine anume face referire.


Intră acum și în grupul de