Flutur: „Nu exista nicio preocupare pentru desfiintarea comunelor” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea PDL nu susţine proiectul de reorganizare administrativă a comunelor, a ţinut să clarifice joi vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, după ce presa locală suceveană a informat că parlamentarii democrat-liberali lucrează la un proiect de lege prin care se propune desfiinţarea comunelor cu mai puţin de 5.000 de locuitori. „Nu există nici o preocupare pentru desfiinţarea comunelor şi proiectul nu va primi avizul pozitiv”, a subliniat Flutur, menţionând că PDL se concentrează mai mult pe dezvoltarea satului românesc şi mai puţin pe reorganizarea administrativă.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a apreciat că demersul parlamentarilor PDL poate fi “un lucru necesar pentru reducerea cheltuielilor bugetare”.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat că PDL încearcă să modifice structura administrativă a comunelor şi să comaseze localităţi în jurul celor cu primari PDL în încercarea de a controla cât mai mult, iar în acest proces sunt implicaţi prefecţii. „În proiectul de modificare a împărţirii administrativ-teritoriale sunt implicaţi prefecţii care să comaseze localităţile prin concentrarea în jurul unor localităţi conduse de primari de culoare portocalie”, a spus Nechifor într-o conferinţă de presă.

El a precizat că această propunere de modificare a împărţirii administrativ-teritoriale a fost făcută de PDL în grupurile sale parlamentare şi apoi preluată de prefecţi, urmând să rămână în principal comune conduse de primari PDL sau UDMR. „Sunt într-o guvernare capcană şi încearcă să modifice starea administrativă a localităţilor pentru a controla tot. Vor să creeze partidul stat de culoare portocalie”, a spus Nechifor.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, la sfârşitul lunii septembrie, la Bistriţa, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, că reorganizarea administrativ-teritorială a ţării este o necesitate până în 2012, afirmând că, în caz contrar, din 2013 România va avea probleme în accesarea fondurilor europene. În cazul în care acest proiect va fi aprobat, 73 de comune din cele 114 localităţi sucevene ar urma să fie desfiinţate.


Intră acum și în grupul de