In aceasta iarna, „Craciun in Bucovina” va fi organizat si in alte zone din judet (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene lucrează în prezent la definitivarea programului manifestărilor ce vor fi cuprinse în proiectul turistic „Crăciun în Bucovina”, promovat prin POR, după ce acesta a fost aprobat la finanţare de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru suma de 900.000 de lei.

Anunţul a fost făcut, joi, de şeful deliberativului judeţean, Gheorghe Flutur, care a informat că în data de 5 decembrie se va da startul manifestărilor intitulate generic „Crăciun în Bucovina”. „Acest proiect ne va ajuta să deschidem seria de evenimente dedicate Bucovinei în 2011, cum sunt < Paştele în Bucovina >, < Pelerin în Bucovina > şi < Hora Bucovinei >”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, proiectul turistic „Crăciun în Bucovina” se va organiza în municipiul Suceava şi în şapte zone din judeţ, manifestările urmând a avea loc în Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, la Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni, Rădăuţi, Suceviţa şi Mălini.

Preşedintele CJ Suceava a menţionat că la Gura Humorului vor fi făcute amenajări speciale urmând să fie amenajat un traseu cu o lungime de peste doi kilometri pentru mocăniţă şi un sat tradiţional bucovinean unde se vor organiza manifestări speciale de datini, obiceiuri şi tradiţii.

Pe parcursul programului, în toate zonele incluse în proiect se vor promova produsele tradiţionale locale, datinile şi tradiţiile, iar potrivit lui Flutur, vor fi incluse şi zeci de gospodării independente unde turiştii să poată participa „pe viu” la sărbătorile de iarnă.

El a cerut agenţiilor de turism să vândă pachete turistice în Bucovina pentru sărbătorile de iarnă începând cu 5 decembrie, dar şi în luna ianuarie când sunt aşteptaţi turişti din Republica Moldova şi Ucraina unde sărbătorile de iarnă sunt organizate după calendarul iulian.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, la deschiderea târgului de turism Winter Holiday din Bucureşti că ar putea petrece sărbătorile de iarnă în Bucovina, după ce a primit o ofertă de la Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.


Intră acum și în grupul de