PNL Suceava vrea sa scape si de primarii pe care ii mai are


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Constantin Gabriel Şerban, şi-a reafirmat în cursul zilei de joi, adeziunea faţă de cea ce el numeşte „adevăratele valori ale liberalismului” şi a anunţat că intenţionează să nu abdice de la proiectul său de dezvoltare al oraşului a cărui primar este din 2004.

Gabriel Constantin Şerban a declarat presei că principala sa preocupare pentru perioada 2010-2012 nu este angajarea oraşului şi a executivului local în dispute politice sterile, ci aducerea de fonduri pentru continuarea proiectelor administrative deja demarate şi care „au nevoie urgentă de finanţare pentru finalizare”.

„Singura mea preocupare majoră este dezvoltarea oraşului şi finalizarea lucrărilor la centrala termică a municipiului, care va însemna căldură în caloriferele din apartamentele câmpulungenilor după zeci de ani de frig. Deocamdată singura persoană interesată de acest aspect s-a dovedit a fi preşedintele CJ, Gheorghe Flutur. Dacă a da căldură câmpulungenilor înseamnă că am abdicat de la valorile liberale şi că sunt un trădător, atunci accept acest stigmat. Consider însă că a face politică nu înseamnă să fii zmeu în conferinţele de presă şi ieduţ în ce priveşte abordarea confruntărilor administrative, aşa cum se întâmplă actualmente cu cei de la vârful organizaţiei judeţene a PNL Suceava”, a explicat primarul liberal al Câmpulungului.

Reacţia lui Gabriel Constantin Şerban survine după ce Biroul Permanent Local Câmpulung al PNL, la cererea expresă a liderului judeţean Sandu Băişanu, a cerut excluderea din partid a primarului pe motiv de prea mare „apropiere de PDL”.

Ultima preocupare a liderului Băişanu este excluderea primarilor din partid

În ultima perioadă, singura preocupare majoră a liderului judeţean al PNL Suceava, Sandu Băişanu, după impunerea cumătrului Marius Zmău, la conducerea PNL Suceava, pare a fi excluderea primarilor PNL din partid pe motiv că aceştia sunt prea apropiaţi de Gheorghe Flutur. În nici una dintre ieşirile publice ale liderului PNL judeţean nu s-a făcut vorbire despre vreun apel la toleranţă faţă de primarii PNL sau de susţinere a acestora. În schimbul a NIMIC, dl Băişanu are pretenţia la supunere totală, ba mai mult, cere din partea primarilor dovezi de aşa zisă „apartenenţă la PNL”.

Primarul de la Câmpulung a dezavuat atitudinea liderului liberal şi a spus că „ceea ce solicită dl Băişanu îmi aminteşte mai mult de perioada fanariotă decât de principiile liberalismului autentic. Faptul că la şedinţa de miercuri seară a BPJ al PNL Suceava, la care am participat pentru a da explicaţii despre relaţia mea cu PDL şi Gheorghe Flutur, nu au fost prezenţi nici măcar jumătate dintre membrii BPJ, înseamnă că aceştia au înţeles că suspiciunile lui Băişanu sunt absolut neîntemeiate şi îmi validează implicit acţiunile de până acum”.

Primarul oraşului de la poalele Rarăului a anunţat că nu mai doreşte să dezbată pe viitor acest subiect şi consideră că orice ajutor primit de la administraţia judeţeană nu reprezintă altceva decât o recunoaştere a eforturilor pe care Consiliul Local Câmpulung şi executivul local le fac pentru atragerea de fonduri.

Ce se petrece în PNL Suceava? Un liberalism PUR?

Orice liberal cu state mai vechi poate vedea cu uşurinţă că după venirea lui Sandu Băişanu la conducerea partidului, lucrurile au început să ia o turnură suspectă, în sensul că toate persoanele care aveau cândva ceva de spus şi reprezentau ceva pentru comunitate au fost încet-încet înlăturate sau …”ajutate să plece”. Astfel, PNL Suceava a rămas fără nici un parlamentar.

După plecarea deputaţilor George Coroamă şi Mircea Irimescu (acesta din urmă fiind chiar rudă cu Băişanu) şi a senatorului Tiberiu Prodan a urmat înlăturarea deputatului Mircea Grosaru, omul care a pus umărul serios la înscăunarea lui Băişanu în funcţia de preşedinte.

Ultima „lovitură” dată PNL de echipa liderului judeţean a fost reducerea vechimii membrilor organizaţei municipale Suceava la câteva luni. Aducerea de noi membri pe bandă rulantă a fost singura soluţie pe care Băişanu a putut-o aplica pentru a-l face preşedinte pe cumătrul său, Marius Zmău, lucru petrecut la finele săptămânii trecute.

De altfel, Sandu Băişanu nu are nici un fel de problemă de morală în a călca în picioare istoria PNL Suceava şi de a se impune ca „lider maximo”, clamând peste tot că el este modelul de liberal autentic, şi uitând probabil că până a ajunge în PNL Suceava, pe uşa din spatele „bucătăriei de vară” a organizaţiei judeţene, a mai trecut şi pe la PNŢCD, PUR, PC, existând de asemenea şi o dispută în mass-media suceveană cum că ar fi cerut şi o adeziune la PSD, pe vremea când acest partid era la guvernare.


Intră acum și în grupul de