Nechifor: „Mizam pe capacitatea Robertei Anastase de a numara voturile, astfel incat motiunea sa fie adoptata” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PDL încearcă să-i ţină departe de urnă pe parlamentarii din arcul guvernamental, a declarat luni liderul PDL Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care consideră că PDL face tot ce poate ca această moţiune să nu treacă, inclusiv prin intimidarea propriilor parlamentari. „Preocuparea PDL este de a-i ţine departe, în lesa politică pe parlamentarii puterii”, a spus preşedintele PSD Suceava.

El a apreciat că dacă preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, va conduce şedinţa comună a Parlamentului la moţiunea de cenzură, ar fi o şansă în plus pentru adoptarea moţiunii ţinând cont de cum numără aceasta voturile. „Ne-ar avantaja prezenţa Robertei Anastase, că mizăm pe capacitatea ei de a număra voturile, astfel încât moţiunea să fie adoptată”, a spus Nechifor într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD Suceava le-a cerut parlamentarilor PDL să dovedească la moţiune că au conştiinţă proprie şi să voteze, indiferent cum vor vota. „Să nu stea ascunşi după fustele lui Traian Băsescu şi să voteze în funcţie de voinţa proprie”, a spus deputatul social-democrat. El a subliniat că ziua de 27 octombrie este „zi de luptă împotriva PDL şi pentru păstrarea drepturilor românilor la liberă expresie”.

Nechifor a adăugat că actuala putere trebuie să asculte vocea poporului pentru că românilor le-a rămas doar dreptul la exprimare. „PDL vrea să blocheze accesul românilor la protest”, a spus liderul PSD Suceava, care consideră că în acest fel revoluţia din 1989 a fost făcută degeaba. „Vor să blocheze românii să protesteze paşnic”, a spus Nechifor care a menţionat că atrage atenţia PDL să nu-şi bată joc de libertăţile românilor.

Întrebat dacă PSD Suceava va pune la dispoziţia sindicatelor mijloace de transport pentru a ajunge la Bucureşti, Nechifor a spus că nu a fost abordată o asemenea problemă, dar că sindicatele sunt susţinute de PSD şi consideră că lupta este comună.


Intră acum și în grupul de