Deputatul PSD Mirela Adomnicăi despre alocările prin PNI „Anghel Saligny”: Cel mai important aspect este că primarii suceveni au depus proiecte în valoare totală de 780 milioane de euro, din care s-au aprobat doar 330 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, marți, că dincolo de discuțiile lansate de PNL Suceava legate de „meritul excepțional” al lui Gheorghe Flutur pentru alocările de bani prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, problema care rămâne est că primarii suceveni au depus proiecte pentru finanțare în valoare totală de 780 milioane de euro, din care s-au aprobat doar 330 milioane.

„Observăm în ultimele zile o serie de comunicate transmise dinspre PNL despre sumele alocate județului Suceava prin Programul Anghel Saligny. Mai toate aceste comunicate încearcă să convingă opinia publică despre meritul excepțional al domnului Flutur în obținerea acestor fonduri și nici prin gând să treacă cuiva să conteste aceste merite”, a transmis Mirela Adomnicăi printr-un comunicat de presă.

Ea a arătat că foarte important de precizat și de repetat este că primarii localităților care au depus proiecte și au obținut fonduri prin Programul Anghel Saligny au meritul principal și dacă chiar trebuie cineva felicitat pentru aceste investiții, ei sunt aceștia.

„Repet un lucru pe care și mulți suceveni cu siguranță îl știu: nu toate lucrurile bune din județul nostru se întâmplă în primul rând datorită ”eforturilor președintelui Gheorghe Flutur” și apoi al altora, după cum încerca să ne convingă domnul deputat Gheorghiu într-o declarație”, a adăugat Adomnicăi.

Mai mult, deputatul social-democrat sucevean a spus că, din fericire, județul Suceava are primari destoinici și implicați, în marea lor majoritate și prin proiectele depuse atât acum cât și în trecut prin PNDL 1 și PNDL 2 au reușit să țină județul Suceava fruntaș la alocarea de fonduri.

„Și în timpul guvernelor PSD s-au alocat sume foarte importante de bani atât prin programele mai sus menționate dar și prin altele, inclusiv pentru proiecte ale Consiliului Județean, dar nimeni din PSD Suceava nu a considerat la momentul respectiv că este oportun să se comunice cât mai pompos toate aceste alocări de fonduri. Până la urmă este de datoria fiecărei persoane care a fost aleasă într-o funcție publică să-și dea interesul să reprezinte cât mai bine interesele cetățenilor, să se zbată pentru binele comunităților pe care le reprezintă sau le administrează și nu consider că trebuie să se facă neapărat bravură de acest lucru în speranța de a câștiga capital electoral”, a precizat Mirela Adomnicăi.

El a mai arătat că reprezentanții PNL nu contenesc acum să laude beneficiile acestui program de finanțare.

„Să nu uităm că în 2020 guvernarea liberală blocase plățile prin PNDL și a fost aproape chiar de a suspenda acest program care a adus plus valoare în satele, comunele și orașele României. În urma insistențelor primarilor s-a renunțat la suspendare, s-a redenumit în ”Programul Anghel Saligny” și odată cu intrarea PSD în coaliția de guvernare relansarea finanțărilor pentru investițiile locale a fost una dintre principalele priorități”, a subliniat Mirela Adomnicăi.

Potrivit deputatului PSD de Suceava, cel mai important aspect ce trebuie avut în vedere este că primarii suceveni au depus proiecte pentru finanțare prin Anghel Saligny în valoare totală de 780 milioane de euro, din care s-au aprobat doar 330 milioane.

„Știu ca sunt primari supărați că nu le-au fost aprobate o serie de proiecte, în special pentru asfaltarea unor drumuri comunale. Acolo trebuie să rămână preocuparea, pentru ca a rămas o nevoie neacoperită de cel puțin 400 milioane de euro pentru care primarii noștri au depus proiecte și nu au obținut finanțare”, a concluzionat Mirela Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de