Sectia SRI Suceava, la control!


Intră acum și în grupul de

Secţia SRI din judeţul Suceava, se numără printre cele 13 din ţară, unde Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI efectuează zilele acestea verificări, potrivit programului de control al activităţii SRI pe acest an. Anunţul a fost făcut joi de preşedintele comisiei SRI din Parlament, deputatul PDL Cezar Preda, care a precizat că în prezent sunt vizitate şi structurile SRI din Iaşi şi Bacău.

Potrivit lui Preda, acest control vizează aspecte privind apărarea Constituţiei, protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, legalitatea acţiunilor SRI şi respectarea prevederilor bugetare.

Preşedintele comisiei SRI a spus că după verificarea secţiei SRI Suceava, membrii comisiei au fost plăcut surprinşi că de faptul că secţia are un colectiv care în activitatea sa nu are doar o componentă a prezentului ci şi o componentă a prognozei factorilor de risc ceea ce este foarte important.

El a subliniat că tematica de control are o procedură care nu poate fi făcută publică, dar că analiza este făcută „la obiect”. „Eu mă declar mulţumit de vizita asta la Suceava mai ales că este o secţie grea, cu 600 de kilometri de graniţă. Este o zonă de acoperire foarte dificilă mai ales că suntem la graniţa UE”, a spus Preda.


Intră acum și în grupul de