Cezar Preda: „Nu se mai pune problema schimbarii presedintelui Camerei Deputatilor”


Intră acum și în grupul de

“Cel mai uşor în viaţă e să ieşi. Mai greu e să intri”. Asta le-a spus vicepreşedintele PDL Cezar Preda colegilor liberali şi social-democraţi, atunci când s-au decis să iasă condiţionând participarea la lucrările Camerei Deputaţilor de demisia Robertei Anastase. „Iată, de ceva timp, încercăm pe toate căile, să-i ajutăm să reintre. Eu sunt ferm convins că ei doresc”, a declarat Preda, joi, la Suceava.

Potrivit acestuia, nu se mai pune problema schimbării preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a apreciat că este jenant pentru două partide de opoziţie mari să observe că de fapt agenda lor o fac anumite canale media. „Când spun lucrul acesta mă refer că ei de media au fost anunţaţi de numărul care era în sală. Ei nefiind în sală, au aflat după două zile că s-ar putea să nu fi fost cvorum. Tot media îi setează şi în acţiunile pe care le fac şi aşa cum aţi văzut, fără succes, cum ar fi comportamentul lui Victor Ponta la manifestarea combinată, PSD-sindicate, de la moţiune de cenzură”, a spus Preda.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că, în general, preşedintele unei Camere nu se schimbă decât dacă a făcut lucruri foarte grave. „După părerea mea nu a greşit (Roberta Anastase n.r.) în aceste coordonate. Sunt legi, de 20 de ani, care trec în Parlamentul României cu 30, 40, 50 de oameni, dar în stenograme apare numărul parlamentarilor cuantificaţi prin semnăturile de prezenţă”, a spus Preda.

El a menţionat că pentru evitarea unor asemenea situaţii s-au luat măsuri şi se va face un cod astfel încât să nu se mai voteze decât prin vot electronic sau prin apel nominal.

Totodată, Cezar Preda a declarat că nu se pune, în prezent, problema liderului de grup al PDL. „Nu se pune problema liderului de grup pentru că în lunile noiembrie şi decembrie sunt lunile în care întreg planul de austeritate trebuie parcurs în Parlament”, a spus vicepreşedintele PDL, subliniind că urmează să fie adoptate legi importante cum ar fi Legea salarizării unice, Codul muncii, sau cea privind coplata în sistemul sanitar.

„Toate legile grele trebuie făcute acum pentru ca din ianuarie să nu mai fie presiune negativă asupra populaţiei”, a declarat Preda.

Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor au convenit, marţi, să se creeze un grup de lucru de modificare a Regulamentului forului legislativ, PNL anunţând că ar putea să revină la lucrări dacă se va elimina votul prin ridicarea mâinii, în timp ce PSD a precizat că “aşteaptă garanţii”.


Intră acum și în grupul de