UDMR – „urmatoarea victima a PDL”


Intră acum și în grupul de

„Următoarea victimă a PDL e UDMR”, a declarat, joi, senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, care susţine că toţi partenerii de guvernare ai PDL au avut de suferit. „Au reuşit să-i pună la punct şi pe cei din UDMR, să-i trateze cu nepăsare şi cu lipsă de respect”, a spus parlamentarul social-democrat, subliniind că „cei care au avut parteneri PDL au păţit-o pe rând”. Mîrza a exemplificat cu PNŢCD, care, în opinia sa, a ajuns după parteneriatul cu PD la lada istoriei, iar PNL a fost la un pas să dispară de pe scena politică în timp ce colabora cu PD în Alianţa D.A. „Am avut şi noi, PSD, o experienţă de aproape un an, dar ne-am lecuit”, a spus senatorul PSD.

El s-a întrebat dacă nu cumva a fost „o intervenţie” la Curtea Constituţională la decizia privind angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei în condiţiile în care balanţa votului a fost înclinată de judecătorul desemnat de preşedintele României. „Cum PDL merge din gafă în gafă, va avea sfârşitul pe care îl merită”, a spus Mîrza.

El a arătat că la viitoarele alegeri interne din PDL, acest partid se va despărţi în trei fracţiuni, din care una va reface fostul PDL, o alta, cu liberali, dar şi o parte „pe care nimeni nu-i ia în considerare”.

Mîrza a spus că inclusiv preşedintele Traian Băsescu s-a exprimat, în termen plastici, în legătură cu actuala stare, vorbind de „majoritatea toxică”.
„Ce e toxic produce prejudicii grave sănătăţii şi vor trebui luate măsuri”, a spus Mîrza. El a mai arătat că, în prezent, în România nu mai funcţionează nici o instituţie din cauza politizării excesive.


Intră acum și în grupul de