Cezar Preda: „Ar fi fost mult mai corect sa fie trasa de urechi majoritatea din Guvern”


Intră acum și în grupul de

Ţinta analizei activităţii majorităţii o reprezintă parlamentarii majorităţii, a declarat, joi, la Suceava, vicepreşedintele PDL Cezar Preda, care consideră că ar fi fost mai corect să fie trasă de urechi majoritatea din Guvern. „Nu ştiu cum se face că această analiză a defectării parcursului majorităţii are în prim plan Parlamentul şi parlamentarii majorităţii. Ar fi fost mult mai corect, din punctul meu de vedere, să se fi tras de urechi majoritatea din Guvern”, a spus Preda.

Liderul PDL a arătat că parlamentarii majorităţii, fiind solidari, înţeleg că nu se poate arunca absolut nici o scamă pe secretarul de stat cu relaţia cu Parlamentul, pe secretarii de stat de la Finanţe şi Muncă, ce răspund de relaţia cu Parlamentul, care trebuiau să gestioneze politica Guvernului în actul legislativ. „Şi aşa se crease asupra noastră o presiune şi o imagine că nu facem ceea ce trebuie. O faptă în plus sau în minus nu mai contează”, a spus Preda.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că suprapunerea cu decizia de miercuri a Curţii Constituţionale privind angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei, nu tulbură mai mult apele în coaliţie. „Ceea ce au stabilit ei în coaliţie, PDL a făcut. Şi-a mandatat primul ministru să-şi angajeze răspunderea. Ce a făcut Curtea, de ce nu a dat Curtea cum am vrut noi nu e prima dată când Curtea joacă rolul celei de-a treia camere a Parlamentului. Asta ne e Constituţia, asta ne e Curtea Constituţională şi toţi ne vom supune deciziilor ei”, a mai spus liderul PDL.

El a adăugat că partenerii din UDMR trebuie să ştie că PDL se va ţine de cuvânt şi vor vota forma legii propuse de Guvern şi în Senat. „Depinde de senatori dacă o agreează sau nu. Noi în Camera Deputaţilor ne-am făcut datoria. Am votat-o aşa cum ne-au trimis-o”, a spus Preda. El consideră că nu sunt motive de forţare a lucrurilor sau de a se pune în pericol coaliţia.


Intră acum și în grupul de