Visul de a avea un Spital Clinic la Suceava, greu de indeplinit (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În opinia conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava într-un spital clinic este destul de greu de realizat, întrucât e nevoie de multe resurse financiare şi umane.

„Trebuie văzut dacă spitalul poate face faţă”, a spus şeful DSP Suceava, Ludovic Abiţei. Acesta a subliniat că „s-a mai dorit înfiinţarea unei universităţi de medicină la Suceava, sau a unei secţii ce să aparţină de cea de la Iaşi”, dar pe lângă partea financiară pe care numai Suceava singură, nu o poate susţine mai este şi linia de învăţământ ce trebuie asigurată.

Conducerea Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” ar dori ca structura medicală să capete statul de „Spital Clinic” pentru a se asigura că unitatea nu va rămâne fără medici pe viitor. „Nu vrem să aducem rezidenţi pentru o specializare anume. Noi am dori ca la spitalul judeţean să facă practică medici rezidenţi din toate specializările existente în cele 23 de secţii ale spitalului. Sperăm ca măcar o parte dintre cei care vor veni în practică să rămână şi să profeseze la Suceava”, spune Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean.

În opinia acestuia, calitatea de „Spital Clinic” ar aduce o serie de avantaje Spitalului „Sf. Ion cel Nou” cum ar fi o finanţare sporită faţă de alte spitale judeţene, dar şi aprobări pentru dotări cu aparatură medicală.

Mai exact, directorul spitalului sucevean crede că unitatea „poate deveni Spital Clinic, de fapt, o extensie a bazei de învăţământ clinic medical a U.M.F. „Gh. T. Popa” Iaşi, în aceste condiţii, spitalul având obligaţia să asigure baza de învăţământ pentru rezidenţiat, în specialităţile care funcţionează în spital şi în care activează medici primari.


Intră acum și în grupul de