Nechifor vrea explicatii de la Ciolos cu privire la cheltuirea incorecta a banilor europeni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Milioane de euro au fost cheltuite aiurea în România şi cred că Cioloş ar trebui să spună perioada când au fost făcute aceste cheltuieli incorecte”, a declarat luni preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, făcând referire la cele peste 41 de milioane de euro bani pe care România trebuie să-i restituie Comisiei Europene.

Potrivit liderului PSD Suceava, în situaţia actuală din agricultura ţării, România nu-şi permite să piardă aceşti bani şi nu este corect din partea comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, să nu precizeze cine coordona ministerul de resort în perioadele respective.

România va trebui să returneze Comisiei Europene (CE) suma de 41,7 milioane euro cheltuită incorect în cadrul Politicii Agricole Comune, respectiv pentru deficienţe ale sistemului de identificare a parcelelor agricole, ale controalelor administrative şi ale modului de aplicare a sancţiunilor.

Printr-o decizie adoptată în 5 noiembrie, Comisia Europeană reclamă o sumă de 578,5 milioane de euro care a fost acordată de Uniunea Europeană pentru cheltuieli agricole şi a fost cheltuită în mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementările europene sau procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzătoare, se arată într-un comunicat al CE.

Conform acestei decizii, se vor recupera fonduri de la Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Ţările de Jos și Regatul Unit.


Intră acum și în grupul de