Concursul Interjudetean de Matematica “Memorialul David Hrimiuc” s-a desfasurat la Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 Gura Humorului, sub patronajul Societăţii de Ştiinţe Matematice, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Oraşul Gura Humorului, a fost zilele trecute gazda celei de-a VII-a ediţii a Concursului Interjudeţean de Matematică “Memorialul David Hrimiuc”, adresat elevilor din clasele IIIVIII. Potrivit directorului şcolii gazdă, Dorel Ispăşoiu, preşedinte de onoare al concursului a fost prof. Gheorghe Marchitan, iar preşedinţi de concurs director C.C.D. prof Traian Duminică şi inspector de specialitate prof. Marinela Cristina Cimpoeşu.

La acest concurs au participat 231 elevi, reprezentând 32 de şcoli din judeţele Suceava, Neamţ şi Bacău. Subiectele, apreciate de concurenţi, au fost selectate de către preşedinţii comisiei. Valoarea totală a premiilor obţinute a fost de 7.224 lei.

„La finalul ediţiei a şaptea putem afirma că „Memorialul David Hrimiuc” a fost o reuşită din toate punctele de vedere. Colectivul de organizatori condus de director prof. Dorel Ispăşoiu, a dorit ca această activitate să aibă ca dominantă calitatea, perfecţiunea şi mulţumirea sufletească a fiecărui participant, însuşiri mult îndrăgite de către cel căruia i s-a dedicat acest memorial, profesor David Hrimiuc”, precizează Laurenţa Hacman, purtător de cuvânt la IŞJ Suceava.

Elevii suceveni au obţinut 7 premii I, 9 premii II şi 10 premii III.


Intră acum și în grupul de