Liderul PSD Suceava: „Ma tem ca se are in vedere o imagine catastrofala pentru anul 2011” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Guvernul este în ilegalitate, a afirmat luni liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, în condiţiile în care proiectul legii bugetului de stat nu a fost depus până la mijlocul lunii octombrie. „Mă întreb de ce nu a fost prezentată Legea bugetului. Mă tem că se are în vedere o imagine catastrofală pentru anul 2011”, a spus deputatul social-democrat.

În opinia sa, prin amânarea prezentării proiectului legii bugetului, Guvernul încearcă să nu anunţe populaţia cât de dificil va fi în România anul 2011. „Radiografia economică a României va fi văzută odată cu bugetul anului 2011”, a declarat Nechifor, care este şi membru al Comisiei de buget finanţe.

El a mai arătat că reprezentantul FMI pentru România a prognozat o creştere economică în 2011, dar a subliniat că acesta a avut o abordare asemănătoare în urmă cu un an, iar în 2010 economia s-a restrâns, iar inflaţia a crescut.

Deputatul social-democrat a mai spus că potrivit unui raport al Băncii Mondiale, România este vicecampioană mondială la numărul de taxe şi impozite, după Ucraina. „Suntem depăşiţi doar de Ucraina care are 135 de taxe, noi având 133 de taxe”, a spus Nechifor. El a subliniat că numărul de taxe şi impozite îngreunează povara fiscală şi că o soluţie pentru ieşirea din criză este scăderea numărului de taxe şi scăderea impozitării pe costul de muncă.


Intră acum și în grupul de