PNL Suceava i-a exclus pe deputatul Grosaru si pe primarul Serban


Intră acum și în grupul de

Deputatul minorităţii italiene din România, Mircea Grosaru, şi primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Constantin Gabriel Şerban, au fost excluşi din organizaţia judeţeană a PNL Suceava, în urma votului în unanimitate dat în cadrul Delegeţiei Permanente a partidului, la care au participat primul liberal al ţării, Crin Antonescu şi vicepreşedinţii organizaţiei naţionale, Cristian Adomniţei, Varujan Vosganian şi Romeo Stavarache.

Parlamentarul sucevean şi primarul de Câmpulung au fost daţi afară din partid după ce liderul judeţean al liberalilor, Alexandru Băişanu, a tot încercat să-i determine pe aceştia să vină la sediul PNL şi să depună „jurăminte de supunere”. Cum însă lucrurile nu au mers conform dorinţelor liderului judeţean, acesta s-a văzut nevoit să convoace Delegaţia Permanentă şi să ceară acesteia excluderea celor doi pe motive că aduc deservicii partidului.

Este interesant de reamintit că Băişanu a aplicat „tehnica Brâncoveanu” în cazul celor doi excluşi, în sensul că atât Grosaru cât şi Şerban s-au numărat printre membrii grupului care au muncit ca Băişanu să devină liderul organizaţiei judeţene şi au ajuns să fie primii decapitaţi în mod oficial şi cu acte în regulă.

În cadrul Delegaţiei Permanente s-a consumat şi un moment mai special în sensul că Alexandru Băişanu şi-a anunţat intenţia de a câştiga alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava. „Pentru mine Flutur Gheorghe este de azi fostul preşedinte al CJ Suceava”, a spus Băişanu în aplauzele oarecum palide a celor câtorva sute de membri PNL prezenţi sâmbătă în sala mare a Casei Culturii din Suceava, unde au avut loc două evenimente concomitent, Delegaţia şi Liga Aleşilor Locali.

Contradicţii între faptele şi simţirile liderului PNL Suceava

O mare ciudăţenie a şedinţei de sâmbătă a constat şi în faptul că preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, i-a prezentat şi aplaudat, de faţă cu Crin Antonescu, pe mai mulţi primari liberali care „rezistă în faţa lui Flutur”. Printre aceştia şi pe primarul de la Dorneşti, nimeni altul decât omul care îl ridica în slăvi pe Gheorghe Flutur în urmă cu cîteva săptămâni pentru ajutorul dat localităţii Dorneşti. Băişanu a ţinut să explice întregii audienţe că „pe PDL-işti trebuie să îi păcăleşti ca să obţii bani pentru localitatea în care eşti primar. Îi felicit pe primarii noştri care au făcut asta”. Acest lucru însă nu a fost valabil şi pentru primarul de la Câmpulung Moldovenesc.

Mircea Grosaru şi Gabriel Şerban rămân liberali

Deputatul Mircea Grosaru a declarat la aflarea veştii de excludere că nu a ştiut despre intenţia lui Băişanu de a-l exclude şi nici nu a fost inştiinţat că va avea loc o sedinţă a DP, care va decide excluderea sa. „Probabil că eram o piedică pentru PNL, iar de acum lucrurile vor merge extraordinar pentru PNL Suceava. Vreau să îl anunţ pe Băişanu că orice ar dori el eu am să rămân liberal, pentru că acesta este crezul meu dintotdeauna, spre deosebire de alţi lideri judeţeni”, a mai spus deputatul Grosaru.

La rândul său, primarul Gabriel Şerban a declarat că „este o decizie regretabilă pe care colegii din PNL au luat-o, forţaţi de conducerea actuală a cărei ţel devine din ce în ce mai evident şi este desfiinţarea organizaţiei judeţene. În loc să încerci să găseşti o modalitate de a strânge rândurile şi a construi punţi cu partidele de dreapta din judeţ, PNL Suceava îşi pierde timpul în execuţii publice care, cred unii, că îi vor ajuta eventual să mai crească în sondaje”.


Intră acum și în grupul de