Ardeleanu ii cere ministrului de Interne reinfiintarea de urgenta a Agentiei Nationale Antidrog


Intră acum și în grupul de

Deputatul PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, consideră că se se impun de urgenţă măsuri adecvate şi eficiente în domeniul prevenirii şi combaterii fenomenului consumului de produse etnobotanice care implică din ce în ce mai multe costuri umane.

Parlamentarul sucevean a declarat joi că va adresa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, o interpelare pe această temă subliniind că fenomenul consumului de produse etnobotanice a luat amploare în ultima perioadă, ducând la întâmplări dramatice. „În fiecare zi, apar noi şi noi cazuri de copii şi tineri aflaţi în situaţii limită, ca urmare a acestui nou flagel în societatea românească: producerea, comercializarea şi consumul de droguri”, susţine deputatul PDL.

Ea a adăugat că toţi românii aşteaptă rezolvarea imediată a acestei grave probleme, iar parlamentarii nu pot rămâne impasibili în faţa strigătului lor disperat.

Ardeleanu îi solicită ministrului Administraţiei şi Internelor reînfiinţarea de urgenţă a Agenţiei Naţionale Antidrog, reactivarea structurilor teritoriale, respectiv a centrelor judeţene de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog menite să pună în operă strategiile naţionale şi judeţene antidrog. De asemenea, se impune, în regim de urgenţă, elaborarea unui act normativ care să prevadă interzicerea funcţionării “magazinelor de vise” pe teritoriul României, consideră deputatul PDL.


Intră acum și în grupul de