Alesii locali ai PSD cer reducerea taxelor si impozitelor in 2011 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Diminuarea cu 15 la sută a taxelor şi impozitelor locale în 2011 în municipiul Suceava. Asta vor propune consilierii social-democraţi suceveni la şedinţa de joi a CL Suceava, a anunţat, luni, preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache.

Potrivit acestuia, aleşii locali ai PSD vor depune joi un amendament la Hotărârea privind stabilirea taxelor şi impozitelor pentru anul 2011 prin care toate acestea să fie diminuate cu 15 la sută, în condiţiile în care veniturile populaţiei au scăzut în ultimul an cu 30 la sută, iar menţinerea actualelor taxe şi impozite va reprezenta mai mult din bugetul fiecărei familii. „Efectele menţinerii taxelor şi impozitelor locale la nivelul actual ar avea efecte grave, iar cei mai afectaţi sunt tinerii şi pensionarii. Totodată, actualul nivel al taxelor şi impozitelor va fi un măcel fiscal pentru întreprinzătorii mici şi mijlocii care nu mai au forţa să plătească toate taxele către bugete ale statului”, a explicat Iordache.

El a subliniat că ar fi bine ca la şedinţa de joi a CL Suceava toţi consilierii locali să înţeleagă că diminuarea cuantumului taxelor şi impozitelor locale este corectă, iar sumele de bani să fie recuperate prin scăderea valorii cheltuielilor inutile ale municipalităţii.

Totodată, preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava a mai spus că taxa de salubrizare din municipiu arată că gunoiul produs în acest oraş e cel mai scump din ţară. „De la fanarioţi încoace e cea mai perversă taxă instituită”, a spus Iordache, care a subliniat că prin creşterea taxei de salubritate se impune de fapt o nouă taxă pe spatele sucevenilor.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat la începutul lunii noiembrie că proiectul de hotărâre privind taxele locale prevede menţinerea, în 2011, a actualului cuantum al taxelor şi impozitelor locale. El a arătat însă că de la 1 ianuarie 2011 taxa lunară de salubritate va creşte de la 2,5 lei/persoană la patru lei/persoană şi că a luat această decizie după ce a renunţat la proiectul său prin care taxa de salubritate urma să fie plătită în funcţie de suprafaţa proprietăţii. Lungu a subliniat că municipalitatea are nevoie de fonduri din colectarea acestei taxe pentru serviciile de salubritate, dar şi pentru contribuţia de peste un milion de euro ce reprezintă cheltuieli neeligibile la proiectul de înfiinţare a depozitului ecologic de deşeuri ce se construieşte în apropierea Sucevei.


Intră acum și în grupul de