Deputatul PNL Angelica Fădor anunță că familiile cu venituri mici pot să fie conectate la rețeaua publică de apă și canalizare printr-un program finanțat prin PNRR: Prin Programul Prima Conectare, se alocă până la 1900 de euro de gospodărie


Intră acum și în grupul de

„Un nou program finanțat prin PNRR a fost lansat la 1 noiembrie și vine în sprijinul a numeroase familii sucevene”, a declarat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

Ea a anunțat că de la 1 noiembrie a intrat în implementare Programul Prima Conectare care este dedicat sprijinirii populației cu venituri mici să se conecteze la rețelele de alimentare cu apă şi canalizare existente.

Potrivit parlamentarului liberal sucevean, prin acest program, la nivel național, vor fi sprijinite să se conecteze la apă și canalizare un număr de 88.400 de gospodării, fiind alocați 168 milioane de euro.

Astfel, operatorii de servicii de utilități publice alături de Primării pot să depună cereri de finanțare pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și apă uzată, fiind alocată pentru fiecare gospodărie ce va fi branșată la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare suma de cel mult 1900 de euro fără TVA.

Potrivit programului, de la 1 noiembrie și până în data de 15 decembrie 2022 urmează să se desfășoară prima rundă de atragere de fonduri în cadrul Programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare” finanțat din PNRR.

„Familiile cu venituri reduse care au media veniturilor bănești nete lunare sub salariul minim brut pe țară garantat la plată pe membru de familie vor primi acest sprijin consistent pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare”, a spus Angelica Fădor.


Intră acum și în grupul de