Studentii basarabeni au luat cu asalt urnele de la Iasi


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 200 de studenţi basarabeni care studiază la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava au fost prezenţi duminică, la Iaşi, la secţia de votare special deschisă în această localitate, unde pot vota cetăţenii Republicii Modova, cu ocazia alegerilor anticipate, care au avut loc, duminică, în ţara vecină.

Preşedintele Grupului de Initiativă a Basarabenilor din România (GIRB), Petru Ciolpan, a declarat în jurul orelor 16, că peste 180 de studenţi basarabeni care studiază la Suceava fuseseră la vot şi că se aşteaptă ca până diseară, când se vor închide oficial urnele de vot, să se mai prezinte câteva zeci.

Petru Ciolpan a mai spus că până spre prânz, la Iaşi, au fost la vot peste 1000 de basarabeni, din zonele Vaslui, Botoşani, Piatra Neamţ şi Roman şi că aşteptările sunt ca până seara să fie mult mai mare prezenţa la urne.

„A fost o prezenţă masivă, din punctul nostru de vedere, ceea ce ne îndreptăţeşte să sperăm că aceste alegeri vor aduce ceva bun pentru noi”, a spus Petru Ciolpan.

Cetăţenii moldoveni din România au putut vota, duminică, până la ora 21.00, la alegerile anticipate, în opt secţii de votare din şapte oraşe, pe baza paşaportului, inclusiv expirat sau a livretului de marinar. Două dintre secţiile de votare au funcţionat la Bucureşti, la sediul ambasadei, respectiv la sediul Secţiei consulare din Bulevardul Eroilor.

De asemenea, câte o secţie de votare a fost deschisă în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Galaţi şi Constanţa. În Republica Moldova, are loc un scrutin legislativ anticipat. Alegerile sunt esenţiale pentru stabilirea viitoarei conduceri a ţării, dat fiind că Parlamentul rezultat în urma alegerilor de duminică va desemna preşedintele.


Intră acum și în grupul de