Dontu: „Constatam falimentul in ceea ce priveste lansarea obligatiunilor municipale” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, consilierul municipal Ovidiu Donţu, a cerut, luni, primarului Ion Lungu să-şi recunoască înfrângerea şi falimentul administraţiei publice pe care o gestionează. „Practic, constatăm falimentul în ceea ce priveşte lansarea obligaţiunilor municipale şi doar accesarea unui simplu credit care va împovăra locuitorii municipiului”, a declarat Donţu.

Potrivit liderului social-democrat, în urmă cu un an, primarul Ion Lungu anunţa că municipiul Suceava se va afla pe lista localităţilor cu obligaţiuni municipale, iar lucrări publice urmând să fie finanţate din fondurile investitorilor în aceste obligaţiuni. Donţu a arătat că acum primarul Ion Lungu a venit în CL Suceava cu proiectul de hotărâre pentru transformarea acestei emiteri de obligaţiuni municipale într-un credit pe o perioadă de 19 ani.

Primăria Suceava a convenit, la sfârşitul lunii noiembrie, cu Dexia Kommunalkredit Bank să nu mai emită obligaţiuni municipale pentru refinanţarea creditului de 50 de milioane lei obţinut în 2008, aşa cum se obligase iniţial, finanţarea urmând să fie transformată într-un împrumut pe termen lung.


Intră acum și în grupul de