Doar doua scoli cu programe „After school”, in municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Timpul tot mai îndelungat pe care îl petrec la serviciu îi împiedică pe majoritatea părinţilor să-şi mai supravegheze copiii la lecţii. Din nefericire, în municipiul Suceava există doar două unităţi de învăţământ care aplică programul “After school”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Şcoala Generală nr. 1.

Potrivit lui Mircea Popescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu”, programul se adresează copiilor din clasele I şi a II-a. „Nu toţi copiii claselor I-a şi a II-a sunt în acest program, deoarece nu este gratuit. Copiii rămân la şcoală după terminarea cursurilor, adică de pe la ora 12 până la ora 17. În acest timp ei mănâncă la cantina Colegiului şi îşi fac temele cu o învăţătoare”, a declarat directorul Popescu.

Ca să-şi lase copiii la şcoală după orele de curs, părinţii trebuie să plătească preţul meselor la cantină, adică 168 de lei pe lună, plus salariul învăţătoarei, care primeşte 94 de lei pe lună de copil.

Părinţii consideră că este mai avantajos decât să plăteşti o bonă care de multe ori nu are pregătire şi nu poate să înveţe copilul nimic. Cei de la After school angajează de regulă persoane cu studii superioare care îi angrenează pe copii în tot felul de acţiuni educative.


Intră acum și în grupul de