Nechifor: „Trebuie sa dam Romaniei un presedinte democrat care sa-si iubeasca poporul” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat luni că rolul opoziţiei, în următorul an, este să scape România de Traian Băsescu. „Trebuie să încercăm să dăm României şi românilor un preşedinte democrat, care să-şi iubească poporul şi care să respecte Constituţia de la A la Z”, a afirmat preşedintele PSD Suceava.

El a arătat că după ce a fost reales preşedinte, Traian Băsescu şi-a schimbat discursul politic şi arată că dispreţuieşte poporul român. „El este, conform Constituţiei, preşedintele statului, iar rolul statului este de a proteja cetăţenii, fără discriminare. Din partea lui Traian Băsescu, am văzut doar dispreţ pentru popor şi nu am văzut solidaritate”, a spus Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a subliniat că statul român are cea mai mică rată a cheltuielilor sociale din Europa, din buget o treime fiind fonduri alocate pentru cheltuieli sociale, o treime pentru salarii şi o treime pentru cheltuieli publice. Nechifor consideră că preşedintele Traian Băsescu nu este preocupat de românii aflaţi în nevoie. „E o condamnare a românilor, a celor în nevoie care sunt trataţi ca persoane inutile statului”, a spus deputatul social-democrat.

El l-a întrebat pe Traian Băsescu pentru cine este de fapt preşedinte. „Pentru cine sunteţi preşedinte? Pentru PDL, pentru Elena Udrea sau pentru Alro, sau pentru toţi românii?”, a întrebat Nechifor care consideră că prin atitudinea de zi cu zi, preşedintele Traian Băsescu răspunde indirect la această întrebare.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Congresul Mişcării Creştin-Democrate Maghiare din România – platformă a UDMR, că se încearcă “acreditarea ideii că statul este responsabil pentru fiecare cetăţean”, ceea ce în opinia sa nu este adevărat. “Acesta este comunismul exprimat în fiecare dimineaţă în mijloacele mass-media, şi anume că statul este responsabil, ceea ce nu este adevărat. Statul nu mai are resursele comunismului”, a spus Băsescu.

El a explicat că pe vremea comunismului toate proprietăţile erau ale statului, toate veniturile veneau la stat şi atunci statul şi-a asumat responsabilitatea pentru fiecare cetăţean. Preşedintele a spus că acum pământurile nu mai sunt la stat, iar 70 la sută din economia românească este în sectorul privat.


Intră acum și în grupul de