PDL Suceava pregateste surpriza economica a anului pentru Suceava


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava „riscă” să devină una dintre cele mai importante zone economice din Moldova. Argumentul a fost furnizat duminică de secretarul general al organizaţiei judeţene Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, care susţine că reprezentanţii administraţiei publice judeţene lucrează la o serie de parteneriate considerate „importante” şi care au ca principal scop atragerea unor investiţii private majore în judeţ.

Bălan susţine că au avut loc mai multe întâlniri cu oameni de afaceri din România, dar şi din afara graniţelor ţării şi să se aşteaptă parafarea demarării unor investiţii care să ducă la crearea de noi locuri de muncă şi implicit la „dezvoltarea judeţului”, în maxim 30 de zile.

„Pentru administraţia judeţeană dar şi pentru administraţiile locale investitorii privaţi reprezintă un factor extrem de important în perspectiva dezvoltării economice. Odată cu apariţia legii parteneriatului public privat investiţiile majore devin realizabile. La Suceava se lucrează acum la câteva parteneriate foarte importante şi cred că în maxim o lună le vom şi anunţa public. Trebuie să amintim aici faptul că administraţia judeţeană a avut câteva întâlniri cu oameni de afaceri din ţară şi din comunitatea europeană în urma cărora s-au cristalizat câteva zone cu interes în care vor investi. Cred că rolul nostru astăzi este să-i sprijinim pe aceşti oameni să investească, să creeze locuri de muncă. Vom reuşi să demonstrăm astfel că prin parteneriat public privat se pot realiza lucruri importante pentru Suceava asta pe lângă ceea ce face administraţia judeţeană zi de zi. ”, a ţinut să precizeze parlamentarul sucevean democrat-liberal.

Prima acţiune de amploare a judeţului va fi în curând când Bucovina va fi prezentă la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin unde va avea propriul stand de prezentare a ofertei turistice.


Intră acum și în grupul de