PSD vrea ancheta la SC Drumuri si Poduri si la Protectia Copilului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Înfiinţarea unei comisii de anchetă, compusă din consilieri judeţeni, care să verifice mai multe nereguli înregistrate în funcţionarea unor instituţii din subordinea CJ. Asta va cere PSD în Consiliul Judeţean Suceava.

Potrivit liderului social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, unul dintre obiectivele controlului ar fi situaţia dezastruoasă a SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, societate aparţinând CJ Suceava şi care este în stare de faliment după ce, în urmă cu doi ani, avea profit de zeci de miliarde de lei vechi.

Totodată, PSD cere şi verificarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului unde sunt nereguli importante constatate în urma unui audit şi pe care preşedintele CJ Suceava le-a recunoscut public, arătând că a transmis rezultatele auditului organelor de cercetare penală. „Cred că opinia publică trebuie să afle aceste nereguli”, a spus preşedintele PSD Suceava.

Nechifor a subliniat că speră că atât preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur cât şi consilierii PDL, care deţin majoritatea în CJ, vor accepta această comisie de anchetă. „Este un vot care ar putea avea şi elemente ulterioare de răspundere”, a spus liderul social-democrat sucevean.

El consideră că şi Gheorghe Flutur trebuie să facă lumină în aceste situaţii.


Intră acum și în grupul de