Baisanu cere demisia ministrului Funeriu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Este incredibil” că profesorii din judeţul Suceava au intrat în cea de-a doua săptămână de grevă, iar ministrul Educaţiei nu a putut să găsească o soluţie pentru a asigura fondurile necesare pentru plata salariilor, a declarat joi, liderul liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu, care consideră că Funeriu ar trebui să-şi dea demisia.

„În fapt, criza profesorilor suceveni arată modul de lucru şi colaborarea total defectuoasă din actualul Guvern. Când vine vorba de problemele oamenilor, în cazul nostru problema profesorilor, ministrul Educaţiei se face că plouă şi se aruncă vina în grădina administraţiilor locale, care la rândul lor o pasează Guvernului”, a declarat Băişanu.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Suceava i-a criticat pe parlamentarii PDL de Suceava care nu au luat atitudine faţă de situaţia în care se află dascălii suceveni, arătând că aceştia nu au făcut nici un demers la Guvern pentru alocarea fondurilor necesare plăţii salariilor. Băişanu a făcut referire în mod special la deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, care face parte din Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, precizând că aceasta anunţa în campania electorală din anul 2008 că are o listă cu soluţii pentru îmbunătăţirea vieţii profesorilor, precum şi pentru dezvoltarea învăţământului din România.

„Doamna deputat vorbea despre soluţii din care s-a ales praful, nefiind decât nişte promisiuni deşarte specifice celor din PDL. Mă întreb de ce nici măcar doamna Ardeleanu nu ia atitudine faţă de tagma profesorilor?”, a conchis Băişanu.


Intră acum și în grupul de