Premierul Marcel Ciolacu solicitat să se implice personal în construirea unui nou pod la Zvoriștea: Acest pod reprezintă un real pericol pentru siguranța publică.


Intră acum și în grupul de

Premierul Marcel Ciolacu a fost solicitat, prin Parlament, să se implice personal în reconstruirea podului rutier peste râul Siret de la Zvoriștea întrucât este deja un real pericol pentru siguranța publică.

Deputatul de Suceava Florin Pușcașu l-a interpelat pe premierul Marcel Ciolacu și i-a transmis acestuia că starea avansată de degradare a podului peste Siret de la Zvoriștea situat pe DN 29 A Suceava – Dorohoi îl determină să îi solicite să se implice personal în rezolvarea acestei probleme. 

„Bucăți din placa de beton a podului se desprind cu mâna. Podul are o vechime de 90 de ani, iar expertiza tehnică arată că trebuie să fie înlocuit. Acest pod reprezintă un real pericol pentru siguranța publică”, a precizat deputatul.

El a adăugat că având în vedere gradul ridicat de pericol, au fost impuse anumite măsuri de siguranță: circulația pietonilor este interzisă, a fost introdusă și o restricție de tonaj, iar circulația autovehiculelor nu se realizează concomitent pe ambele benzi dar riscul de prăbușire rămâne semnificativ de mare.

„În urma expertizelor realizate, este necesară construirea unui nou pod. Astfel, având în vedere pericolul pe care îl reprezintă acest pod, solicităm să vă implicați personal, domnule Prim-Ministru, în alocarea de fonduri și începerea de urgență a realizării documentației tehnice pentu un nou pod peste râul Siret”, se mai arată în interpelare.

Florin Pușcașu a mai menționat că a formulat interpelarea către premier întrucât în județul Suceava autoritățile au o problemă cu podurile, iar ultima data când s-au ocupat de un pod în județul Suceava a durat mai bine de 10 ani și încă durează, cum este cazul podului de la Milișăuți.


Intră acum și în grupul de