Exclus din PSD, Ioan Corjuc ramane consilier judetean cu voturile PDL si PNL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consiliul Judeţean Suceava a respins, miercuri, proiectul de hotărâre de demitere din funcţia de consilier judeţean al lui Ioan Corjuc, ales pe listele PSD, dar care a fost exclus din partid în 8 aprilie.

Potrivit Legii administraţiei publice locale, consilierul local care îşi pierde calitatea de membru al formaţiunii pe listele căruia a candidat este demis şi din funcţia aleasă.

La şedinţa de miercuri, a fost prezentată decizia PSD Suceava de excludere din partid a lui Ioan Corjuc şi proiectul de hotărâre de vacantare a postului acestuia.

Consilierul judeţean PDL Radu Pricope a arătat în plenul CJ Suceava că nu poate vota pentru demiterea lui Corjuc în condiţiile în care nu ştie dacă acesta a parcurs toate căile de atac privind măsura excluderii din partid şi a avertizat că este posibil ca în cazul în care acesta să redevină membru să acţioneze în instanţă consilierii judeţeni care au votat pentru vacantarea postului de consilier judeţean.

Pe de altă parte, liderul consilierilor judeţeni din PSD, Gheorghe Iacob, i-a replicat acestuia că organizaţia PSD a luat o decizie statutară care a fost comunicată Consiliului Judeţean în vederea vacantării postului şi că nu poate stabili un membru al altui partid deciziile luate în PSD.

În urma votului, proiectul de hotărâre de vacantare a locului lui Corjuc a fost respins, cu 13 voturi pentru şi 23 de abţineri ale consilierilor judeţeni PDL şi PNL.

PSD Suceava a decis, în 8 aprilie, excluderea din partid a consilierului judeţean Ioan Corjuc, care a participat la şedinţa CJ Suceava şi a votat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a şapte drumuri judeţene prin PNDI, contrar deciziei grupurilor PSD şi PNL.

Biroului Permanent Judeţean al PSD Suceava a adoptat în unanimitate decizia de excludere din rândul membrilor PSD a lui Ioan Corjuc, conform statutului PSD, care prevede că membrilor PSD care au săvârşit abateri de la prevederile statutului ori care prin activitatea sau comportamentul lor aduc prejudicii partidului li se aplică, în funcţie de gravitatea acestora, excluderea din rândurile membrilor de partid.


Intră acum și în grupul de