400.000 de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum judetean (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, joi, că prin anunţul pe care l-a făcut, cu o zi înainte, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, referitor la finanţarea cu 3 milioane de euro prin POC România-Ucraina-Republica Moldova, pentru modernizarea a şapte kilometri de drum judeţean, între Moldova Suliţa şi Izvoarele Sucevei, şeful administraţiei a recunoscut, indirect, că un kilometru de drum modernizat se ridică la 428.000 de euro şi nu de peste un milion de euro cum se prevede prin PNDI.

„Este vorba de un drum de pământ care nu a cunoscut niciodată asfaltul sau betonul”, a spus liderul PSD Suceava care arătat că, spre deosebire, un drum asemănător, Panaci-Bilbor, este modernizat cu 1, 362 milioane de euro/km, dar din fonduri de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii gestionat de MDRT.

El a spus că drumul Panaci-Bilbor, care se va moderniza cu 1,326 milioane de euro pe kilometru este similar şi în ceea ce priveşte condiţiile tehnice cu drumul Moldova Suliţa-Izvoarele Sucevei care se poate moderniza, cu fonduri europene, cu 428.000 de euro pe kilometru. „Banii europeni nu pot fi fraudaţi în România. Diferenţa de cost între modernizarea cu fonduri europene şi cea prin PNDI reprezintă bani pentru PDL”, a spus Nechifor.

Consiliul Judeţean Suceava a votat, săptămâna trecută, transferul de drumuri judeţene în administrarea MDRT, urmând să fie modernizate prin PNDI, dar pe lângă cele şapte trasee propuse de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au fost incluse la cererea opoziţiei încă patru trasee ce trebuie reabilitate, iar PSD şi PNL au arătat că cei din PDL au admis astfel că se pot face drumuri judeţene la preţuri cu 50 la sută mai mici faţă de ceea ce au propus iniţial.

Potrivit liderilor opoziţiei, în aceste condiţii, faţă de preţul mediu pe kilometru propus de PDL la valoarea de 638.774 euro, PSD şi PNL au obţinut diminuarea la 434.531 de euro/km, ceea ce înseamnă o economie din banii publici de 204.213 de euro/km.


Intră acum și în grupul de