USL promite masuri care pot duce la scoaterea tarii din criza, dar cu protejarea populatiei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că situaţia în care a ajuns România de a i se impune măsuri din partea FMI ca în Tanzania sau Ruwanda este din cauză că Guvernul Boc este incapabil să aibă un program de scoatere a ţării din criză.

În opinia preşedintelui PSD Suceava, măsurile pe care Guvernul Boc le-a convenit cu şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, vor duce la o nouă rundă de sărăcire a populaţiei. „Gaura făcută de Franks economiei României este incomparabilă cu gaura pe care o are în pantofi. Ce face Franks este aproape un genocid economic”, a spus Nechifor.

El a arătat că măsurile următoare prevăd închiderea mai multor spitale şi nu a exclus ca printre acestea să se afle cele din Fălticeni şi Vatra Dornei clasificate la gradul IV, eliminarea subvenţiilor la energia termică, ceea ce va afecta un milion de români, dar şi vinderea activelor societăţilor comerciale de stat într-o perioadă de criză. „Este o crimă să vinzi active, participaţiile statului, în perioadă de criză, când preţul lor este cel mai scăzut”, a spus deputatul PSD.

El a subliniat că Jeffrey Franks este cel „care a pus în genunchi” economia Argentinei în 2001, care a distrus economia Ucrainei imediat după victoria Revoluţiei Portocalii şi că a ajuns în aceeaşi poziţie în România „când portocaliii sunt la putere”. „Acest program convenit de Boc cu FMI va fi reanalizat punct cu punct când USL va veni la putere. Vom stabili măsuri care pot duce la scoaterea ţării din criză, dar cu protejarea populaţiei”, a mai declarat preşedintele PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de