Grav accident de circulatie la Vadu Moldovei, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Un microbuz încărcat cu pasageri din Republica Moldova a fost implicat, miercuri noapte, într-un grav accident de circulaţie în afara localităţii Vadu Moldovei.

Cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Fălticeni au stabilit că microbuzul era condus de un cetăţean moldovean, în vârstă de 47 de ani.

Chiar dacă şoferul este profesionist, fiind posesor al unui permis de conducere eliberat de autorităţile moldovene pentru categoriile A, B, C, D şi E, în jurul orei 23:00, în timp ce se afla pe DN 2, pe raza localităţii Vadu Moldovei, acesta a apăsat mult prea mult pedala de acceleraţie în ciuda tuturor semnelor de circulaţie existente.

Moldoveanul a ignorat toate indicatoarele rutiere „sensurile de deplasare separate de marcaj longitudinal continuu, apropierea curbei semnalizată corespunzător cu indicatoare „Limitare viteză 30 km/h, Depăşirea interzisă”, panourile succesive cu semnificaţia „curbă deosebit de periculoasă”, iar pe suprafaţa carosabilului marcajele rezonatoare” astfel că a pierdut controlul direcţiei de deplasare, a părăsit carosabilul şi a intrat într-o coliziune frontală cu un stâlp.

Impactul a fost atât de puternic încât, în spatele microbuzului cei opt călători au fost pur şi simplu aruncaţi de pe scaune unii peste alţii.

În urma incidentului, conducătorul auto a scăpat doar cu răni uşoare, dar şase dintre pasageri, patru femei cu vârste cuprinse între 30 şi 55 de ani, un bărbat de 36 de ani şi un băiat de doar 10 ani, toţi din Republica Moldova, au ajuns la spital fiind accidentaţi grav.


Intră acum și în grupul de