Baisanu ii cere primarului Lungu sa schimbe sistemul de citire a repartitoarelor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava, împreună cu asociaţiile de proprietari ar trebui să găsească un sistem mai eficient de citire a repartitoarelor, este de părere liderul PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, arătând că „este inacceptabil să obligi sucevenii să plătească către o firmă privată citirea repartitoarelor de căldură cu suma 3,1 lei pentru fiecare calorifer din casă”.

Preşedintele PNL Suceava propune municipalităţii să iniţieze un proiect comun cu asociaţiile de proprietari, în care ar putea fi implicată şi Universitatea „Ştefan cel Mare”. Potrivit lui Băişanu, universitatea ar putea să furnizeze un program informatic, similar cu cel folosit de firma Elsaco, prin care să se contorizeze gigacaloriile consumate de fiecare proprietar. „În plus, asociaţiile de proprietari, la cererea membrilor, se pot ocupa personal de această citire şi de transpunerea datelor în respectivul program în mod gratuit, pentru că deja majoritatea sunt dotate corespunzător”, este de părere Alexandru Băişanu.

El a explicat că această soluţie ar avea ca efect reducerea cu minim 5-10% a facturilor de încălzire pentru iarna viitoare. „Pe lângă diminuarea cheltuielilor de citire a repartitoarelor, se mai rezolvă şi problema legată de calculul coeficientului care se consuma în afara caloriferelor, adică la ieşirea din gicacalorimetru şi până la calorifer. Asta deoarece fiecare asociaţie va stabili prin consultarea membrilor săi cum se va face repartizarea acestor calcule”, a conchis Băişanu.


Intră acum și în grupul de