Marius Zmau da lectii de management performant primarului Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava consideră că noua inițiativă a primarului, aceea de a împrumuta încă 4 milioane de euro (aproximativ 160 miliarde lei vechi), sumă care atinge conform liberalilor valoarea de aproximativ 50% din bugetul local, este o soluție extrem de riscantă pentru viitorul acestui oraș, care deja în anii ce urmează va trebui să plătească anual aproximativ 30% din buget pe rate și dobânzi la împrumurile deja contractate.

Astfel pe parcursul zilei de joi preşedintele organizaţiei municipale a PNL Suceava, Marius Zmău, şi-a exprimat totalul dezacord cu privire la intențiile primarului.

“Atât eu, cât și membrii PNL Suceava suntem indignați și profud dezamăgiți de politica finanțărilor din împrumuturi dusă de actualul guvern și se pare din ce în ce mai mult aleasă și de autoritățile locale, inclusiv de primarul Ion Lungu.
Dacă la nivel național viitorul acestei țări a fost amanetat de către guvernarea Băsescu-Udrea-Boc prin mega împrumutul care nu a adus nimic bun în viața românilor de rând, ci doar bunăstare în viața membrilor de partid și a firmelor afiliate acestuia, la nivel local primarul a amanetat la rândul său viitorul de dezvoltare al acestui oraș prin credite colosale și prin creșterea gradului de îndatorare a primăriei, bani care vor trebui plătiți din bugetul local în următorii ani” a declarat prin intermediul unui comunicat de presa remis redactiilor, liderul Marius Zmău.

El consideră “inacceptabil” și în același timp “revoltător”, cum PD-ul a reușit să prostească populația, mințind-o că va trăi bine, iar odată ajunși la putere au aplicat politica amanetului, îndatorând țara peste măsură și cheltuind în numai câțiva ani sume pe care nu ni le permitem.

“E ca și cum un român de rând și-ar amaneta casa, iar banii proveniți de acolo i-ar cheltui în numai câteva luni pe diverse lucruri mai puțin prioritare. Cam asta încearcă să facă și primarul Ioan Lungu, să ne amaneteze, el să cheltuie banii pe sisteme de supraveghere Big Brother, pe parcări subterane exorbitate ca și cost, schimbarea stâlpilor de iluminat funcționali și altele, iar noi, sucevenii, să plătim costul acestor demersuri în viitori 15-25 de ani”, a conchis Marius Zmău.


Intră acum și în grupul de