Tinerii PSD-isti suceveni strang semnaturi pentru reducerea pretului abonamentelor pe autobuzele TPL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Membrii organizaţiei de tineret a PSD Suceava vor putea fi văzuţi prin municipiul reşedinţă de judeţ strângând semnături pentru reducerea costului abonamentelor pe mijloacele de transport în comun aparţinând TPL.

Conform declaraţiilor oferite de secretarul executiv al Organizaţiei de Femei a social-democraţilor suceveni, Ioana Maftei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi, tinerii vor încerca să strângă 5.000 de semnături necesare pentru a depune apoi un proiect de hotărâre în atenţia consilierilor locali în cadrul şedinţei din luna august.

„La ora actuală, preţul unui abonament pe mijloacele de transport în comun la Suceava, aşa cum l-au fixat consilierii locali PDL, înseamnă 5% din salariul mediu de 1.200 de lei, 12% dintr-o pensie medie calculată la 600 de lei, 21% din bursa unui student şi 142% din alocaţia unui elev. În acest sens, tinerii social-democraţi a demarat o acţiune prin care dorim să obţinem reducerea preţului abonamentelor pe mijloacele de transport în comun”, a declarat Ioana Maftei.

Având deviza „Transportul în comun trebuie să devină o alternativă atractivă pentru toţi cetăţenii Sucevei” acţiunea îşi doreşte impunerea preţului de 5 lei pentru un abonament de o zi, 15 lei pentru abonament pe o săptămână, 25 de lei – abonament 15 zile şi doar 40 de lei pentru abonamentul pe o lună de zile.

La ora actuală, un abonament pentru o lună pe autobuzele TPL din municipiul reşedinţă de judeţ costă 60 de lei.


Intră acum și în grupul de