Liderii PSD Suceava sar in capul lui Traian Basescu si cer sa se faca referendum (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul organizaţiei judeţene Suceava a PSD Suceava, deputatul de Fălticeni, Cătălin Nechifor, doreşte organizarea unui referendum odată cu alegerile locale programate a avea loc în 2012, prin care populaţia să fie întrebată dacă este de acord ca partidul sau alianţa politică ce obţine majoritatea în Parlament să-şi stabilească premierul, fără consultarea preşedintelui.

Cătălin Nechifor a dat asigurări că încercările repetate ale actualei puteri de a destabiliza USL nu vor avea sorţi de izbândă şi că Uniune va câştiga alegerile. Deputatul PSD a declarat într-o conferinţă de presă că prin recentele declaraţii, preşedintele Traian Băsescu nu face altceva decât să exprime temerea că PDL va pierde în faţa USL.

„Ceea ce ascund declaraţiile lui Traian Băsescu este frica pe care o are că partidul său, PDL, şi el, pierd alegerile”, a mai spus Nechifor.

El a arătat că pentru a nu exista dubii legate de numirea premierului în condiţiile în care o alianţă politică obţine majoritatea în Parlament, propune organizarea unui referendum naţional, odată cu alegerile locale ca să nu existe costuri prea mari, prin care populaţia să fie întrebată dacă este de acord ca atunci când un partid sau o alianţă politică obţine mai mult de jumătate din mandatele de parlamentar, aceasta să-şi numească premierul fără consultarea preşedintelui.

„Pentru că Traian Băsescu vorbea despre consultarea poporului, putem iniţia un referendum naţional, odată cu alegerile locale, prin care electoratul să fie întrebat dacă este de acord ca alianţa politică sau partidul care câştigă majoritatea să dea guvernul indiferent de ce zice Băsescu”, a mai spus liderul judeţean al PSD.

Din punctul său de vedere este absurd ca în condiţiile în care o alianţă politică ar obţine peste 90 la sută din voturi, preşedintele ţării să numească un candidat de premier de la un partid care abia a depăşit pragul electoral, aşa cum reiese acum din logica preşedintelui. „Românii trebuie să ştie că atunci când votează majoritar o alianţă politică sau un partid, acesta va forma guvernul”, a mai spus preşedintele PSD Suceava.

Ex-preşedintele PSD Suceava şi el contra lui Basescu

O poziţie asemănătoare cu a lui Nechifor a avut-o şi fostul preşedinte al organizaţiei judeţene, senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, care a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu a citit Legea partidelor politice unde se arată că alianţa politică înregistrată la Tribunal este asimilată unui partid politic.

Gavril Mîrza a explicat că actuala putere nu este interesată decât de modul în care va putea frauda viitoarele alegeri şi că aceasta se vede din preocupările miniştrilor, ce sunt mai implicaţi în proiecte electorale decât de cele de gestionare a guvernării, exemplificând cu Sebastian Lăzăroiu sau Teodor Baconschi. Parlamentarul sucevean a menţionat al final că PDL încearcă să obţină prin fraudă voturi pentru a se menţine la putere, dar crede că acestea nu vor avea succes pentru că populaţia a ajuns într-o stare de sărăcie cum nu a cunoscut ţara de după al doilea război mondial încoace.

Reamintim că preşedintele ţării, Traian Băsescu a declarat, marţi, la un post de televiziune din Bucureşti, comentând procentele USL din sondajele de opinie, că în Constituţie se vorbeşte, legat de desemnarea premierului, despre partidul care câştigă majoritatea absolută, şi nu despre alianţe


Intră acum și în grupul de