Flutur: „Sustin orice strategie de reducere a cheltuielilor cu alegerile”


Intră acum și în grupul de

România e prea des în campanie electorală, a declarat, miercuri, prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, care consideră drept binevenită comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. „Susţin orice strategie de reducere a cheltuielilor cu alegerile şi din punctul meu de vedere, comasarea celor două rânduri de alegeri, dacă va fi convenită în coaliţie şi chiar cu partidele din opoziţie, e binevenită pentru că prea des România e în campanie electorală”, a spus prim-vicepreşedintele PDL.

Potrivit lui Flutur, în perioada următoare, atât guvernarea locală cât şi guvernarea naţională vor trebui să se concentreze pe absorbţia de fonduri, pe alocarea eficientă a resurselor şi gestionarea efectelor crizei globale, care să pună la adăpost cetăţeanul.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că, teoretic, este posibilă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, însă oportunitatea acesteia va fi analizată în coaliţie, care va lua o decizie în acest sens. Întrebat dacă este posibilă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, premierul a răspuns: “Nu este o discuţie nouă aceasta, ea a avut loc şi cu mai mult timp în urmă. Teoretic este posibilă, vom analiza oportunitatea ei şi vom lua o decizie în acest sens”.

Premierul a spus că va exista o analiză a coaliţiei şi asupra posibilităţii eliminării sistemului de compensare la votul uninominal pentru alegerile parlamentare din 2012.


Intră acum și în grupul de