Sucevenii sunt interesati sa castige bani din recensamant. Vezi cate cereri pentru recenzori au fost depuse la Primaria Suceava


Intră acum și în grupul de

Un număr de 276 de suceveni s-au arătat deja interesaţi să câştige bani ajutând la efectuarea recensamantului populaţiei şi al locuinţelor care se va desfăşura, la nivelul întregii ţări, în perioada 20-31 octombrie 2011.

„Până în prezent, la sediul Primăriei Suceava, au fost depuse 276 de cereri pentru recenzori şi recenzori şefi, solicitări care vor fi analizate după ce va fi stabilită sectorizarea municipiului Suceava, sectorizare ce va fi trimisă de la Bucureşti de către firma Intergraph.

Aceasta realizează sectorizarea atât în cadrul judeţului, cât şi la nivelul municipiului Suceava. Vor fi în jur de 400 de sectoare pentru municipiul Suceava, în care vor fi angrenaţi în jur de 400 de recenzori şi în jur de 60 de recenzori şefi, alături de 4 coordonatori ai acestei activităţi. În momentul în care vom primi de la Intergraph Bucureşti sectorizarea municipiului, vom face şi repartizarea pe sectoare, undeva în jurul datei de 31 august”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, secretarul municipiului Suceava, Ioan Ciutac.

Potrivit acestuia, persoanele care şi-au depus dosarele pentru a fi recenzori, respectiv cei care îşi vor exprima dorinţa în acest sens, vor avea parte de o instruire, după care vor fi verificate din cunoştinţele prevăzute de lege cu privire la efectuarea recensământului. „Recenzorii nu trebuie neapărat să aibă studii superioare, însă o condiţie importantă este ca aceştia să aibă cazierul curat”, a subliniat Ioan Ciutac.

Cei interesaţi de ocuparea unui astfel de post, trebuie să depună la secretariatul Primăriei Suceava o cerere tip, alături de o copie după buletin, una după diploma de studii, precum şi cazierul judiciar în original şi să îndeplinească anumite condiţii: să aibă cel puţin 18 ani împlinţi şi cel puţin studii medii, să aibă cetăţenia română şi să cunoască limba română (scris, citit, vorbit), să nu aibă cazier şi să aibă o ţinută decentă şi un limbaj corespunzator.

De asemenea, un alt aspect important este să aibă capacitatea să desfăşoare munca în teren, mai exact să aibă capacitatea fizică de efort prelungit şi să fie disponibil, zilnic, între orele 8-20, pe toata durata desfăşurării Recensământului. Tot pentru a fi selectat ca recenzor, este nevoie si de un scris citeţ, dar şi de dovada capacităţii de a face calcule simple şi corecte la însumarea datelor pentru centralizare. Deţinerea unui telefon mobil şi cunoaşterea limbii unei etnii pot constitui avantaje în selecţia operatorilor de interviu.

Pentru fiecare zi de recensământ, persoanele care participa vor primi câte 50 de lei impozabili.


Intră acum și în grupul de