Onofrei sustine ca strategia de turism a USL ignora Bucovina pentru a nu aminti de performantele lui Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Prin ignorarea Bucovinei din strategia de turism a USL, liderii locali din USL şi-au dat examenul definitiv în faţa populaţiei judeţului Suceava care a văzut că aceştia nu reprezintă nimic în faţa conducerii centrale, a declarat, vineri, prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei.

El a spus că a rămas surprins şi nu găseşte nici o explicaţie logică la lipsa, ca punct distinct în strategia de turism a USL, a unei din cele mai importante atracţii turistice din România, care este Bucovina, cu tot ceea ce presupune această zonă, de la monumente istorice la turismul montant, la turismul sportiv sau cel balnear. „Faptul că în ultima perioadă Bucovina a explodat în ceea ce priveşte atracţia prin numărul tot mai mare de turişti, dar şi în ceea ce priveşte infrastructura de cazare, iar acest lucru a trecut neobservat de liderii USL, este semn de ignoranţă crasă, dacă nu de incompetenţă a celor care au întocmit strategia, sau şi mai grav, de politizarea tâmpă inclusiv a turismului, adică nu pomenim de Bucovina să nu aducem aminte de Gheorghe Flutur”, a spus Onofrei.

Potrivit parlamentarului democrat-liberal, visul lui Victor Ponta şi dorinţa lui expresă de a câştiga alegerile în judeţul Suceava s-a năruit în urma acestei gafe. „Nu poţi câştiga încrederea cuiva pe care îl ignori”, susţine Onofrei. El s-a întrebat dacă aceasta este strategia pe care liderii USL Suceava doreau să o discute cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, o strategie în care Bucovina nu există. „Singurul lucru pozitiv este că turismul în Bucovina se dezvoltă, e tot mai atractiv, chiar fără aprobarea USL”, a conchis Orest Onofrei.

Vineri, are loc în staţiunea Mamaia lansarea viziunii USL pe turism. Astfel, PSD şi PNL propun, în strategia lansată la Mamaia, crearea unui minister al Turismului, adoptarea unei legi a turismului care să prevadă măsuri cu privire la formarea profesională şi învăţământul de specialitate, adoptarea unei legi privind controlul unic şi modificarea legislaţiei de autorizare a pensiunilor.

USL propune şi măsuri fiscale pentru dezvoltarea turismului: scutirea de impozit pe trei ani pentru investiţii noi în cluburi de turism (hoteluri, spa, agrement, restaurante), scutirea de impozit pentru o perioadă de trei ani pentru parcuri tematice, de distracţie şi echitaţie, scutirea de impozit pentru cini ani pentru investiţii în turismul balnear, crearea unui Fond Naţional de Promovare şi Sprijinire a Investiţiilor în Turism, creşterea de zece ori a taxelor şi impozitelor pentru structurile hoteliere privatizate şi nefolosite sau răscumpărarea lor. Pentru turismul la munte USL îşi propune continuarea programului “Superschi în Carpaţi”, construirea de acqua-parcuri în staţiunile mari, realizarea de parcuri de tip “aventură” în aer liber. USL are o strategie şi pentru turismul în Delta Dunării, prin promovarea unor zone protejate şi a turismului sportiv în localităţile Sulina, Sfântu Gheorghe, Crişan.


Intră acum și în grupul de