Ovidiu Dontu: Guvernul Boc a abandonat complet mediul rural


Intră acum și în grupul de

Dezvoltarea satului românesc este o soluţie pentru ieşirea din criză, susţine preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, subliniind că investiţia în mediul rural este una durabilă, sustenabilă şi multiplicatoare de resurse. Potrivit liderului PSD, în februarie 2010, guvernul Boc a promis în faţa populaţiei că va demara un program de „renaştere a satului românesc”, însă reprezentanţii ministerului condus de Elena Udrea susţin că nu au resurse financiare necesare pentru a demara acest program, în schimb, “pentru telegondole, pentru bazine de înot închise imediat după inaugurare, pentru terenuri de fotbal sunt bani”.

„Reprezentanţii PDL minţeau atunci cu nonşalanţă că vor construi 10 case, în fiecare comună, în care să fie instalaţi specialişti (profesori, medici), prioritari fiind tinerii cu vârsta de până în 35 de ani. Câte case au fost construite până acum? ZERO”, arată Donţu, precizând că 2.000 de localităţi rurale nu au medici, iar dascălii renunţă la profesie din cauza costurilor cu naveta, care ajung şi la jumătate din salariu.

Preşedintele executiv al PSD Suceava a mai ţinut să menţioneze că pentru clientela politică sunt bani, dar pentru profesori, medici şi oamenii simpli nu sunt. „Actuala putere nu investeşte decât în propriii clienţi. Se apropie alegerile şi PDL are nevoie de bani pentru campanie. De unde îi obţine? De la clienţii politici cărora acum le oferă contracte pentru lucrări neoportune”, a conchis Ovidiu Donţu.


Intră acum și în grupul de