Rachetomodelism – Campionatele Europene: Sportivii de la CSTA Suceava, printre protagonistii competitiei


Intră acum și în grupul de

În perioada 20-27 august, la Costeşti-Buzău, sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale şi a Federaţiei Române de Modelism s-a desfăşurat a XIII-a ediţie a Campionatului European de Rachetomodele. La competiţie au participat un număr de 269 sportivi reprezentând 13 ţări din Europa.

Din echipa României au făcut parte şi 5 sportivi de la CSTA Suceava: Liviu Botuşan, Dorin Torodoc, Alexandru Torodoc, Andrei Albu, la seniori şi Ştefan Socoleanu, la juniori , ultimii doi fiind pentru prima dată prezenţi la o competiţie de anvergură. La final se poate spune că sucevenii s-au descurcat admirabil.

Liviu Botuşan s-a clasat pe locul III cu echipa la clasa S1B obţinând astfel medalia de bronz. La clasa S8E/p acelaşi sportiv a obţinut locul IV, tot pe locul IV clasându-se şi Dorin Torodoc la clasa S6A, în timp ce la clasele S3A şi S9A Alexandru Torodoc s-a situat pe locul V. Un lucru deosebit care se poate consemna la finele Campionatului European de Rachetomodele este acela că din juriul FAI (Federaţia Aeronautică Internaţională) a făcut parte Ioan Botuşan, maestu emerit al sportului, antrenor la CSTA Suceava.


Intră acum și în grupul de