In august, ITM Suceava a aplicat amenzi de 140.000 de lei pentru practicarea muncii la negru


Intră acum și în grupul de

Acţiunile pentru depistarea muncii la negru demarate în luna mai 2011 de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava împreună cu Inspectoratul de Poliţie Suceava, Garda Financiara Suceava şi Jandarmeria Suceava au continuat cu aceeaşi intensitate şi pe parcursul lunii august a.c., informează într-un comunicat de presă şeful ITM Suceava, inspector şef Ionuţ Radu Creţuleac.

Potrivit acestuia, inspectorii de muncă au întreprins în perioada 1-28 august 2011, un număr de 176 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, 73 de angajatori economici din judeţ fiind sancţionaţi pentru diverse abateri, din care 10 pentru practicarea muncii fără forme legale. Astfel, verificările inspectorilor ITM au scos la iveală faptul că 20 de persoane lucrau la negru, în aceste cazuri fiind aplicate amenzi în valoare de 140.000 de lei. Valoarea totală a amenzilor aplicate de inspectorii de muncă se ridică, în luna august, la 163.800 de lei.

“Considerăm că participarea echipajelor de jandarmi au constituit un real sprijin pentru inspectorii de muncă în activitatea de control având ca principal obiectiv depistarea cazurilor de muncă nedeclarată. În mod concret, la desfăşurarea controlului în teren, echipajele de jandarmi au ajutat la identificarea corectă a persoanelor care desfăşurau activitate, evitând de această dată situaţii de obstrucţionare a controlului cu care ne-am confruntat preponderant în zona construcţiilor şi a exploatării forestiere”, a ţinut să precizeze şeful ITM Suceava în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de